MBC Harz bericht waarom mountainbiken

Waarom mountainbiken!

 • Stofwisseling
  Door regelmatig te sporten verhoogt dat je stofwisseling. Door te sporten verminder je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller je stofwisseling wordt. En een snelle stofwisseling betekent dat je makkelijker op gewicht blijft!

 • Doorbloeding
  Als je een kantoorbaan hebt en dus veel zit is fietsen erg goed voor je flexibiliteit. Tijdens het sporten gebruik je je lijf op een andere manier en voorkom je dus allerlei problemen met je gewrichten en je spieren. Daarnaast helpt het je doorbloeding te verbeteren en algeheel in vorm te blijven.
 • Nachtrust

  Je nachtrust verbetert wanneer je een paar keer per week gaat sporten. Je kunt heel moe zijn van een dag werken op kantoor, maar dat is een mentale uitdaging. Je lichaam is echter lang niet moe en daarom kan het lastig zijn om de slaap te vatten. Door een fysieke inspanning slaap je dieper en veel vaster.
 • Minder stress
  Tijdens het sporten worden stresshormonen namelijk afgevoerd. Je voelt je meer ontspannen en lichter na een uurtje flink sporten. Na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je prettiger gaat voelen.
 • Meer zelfvertrouwen en sterker

  Wie vaak sport zit lekkerder in zijn vel. Door te sporten krijg je meer kracht, meer longcapaciteit, meer conditie en meer energie. Je staat stabiel in het leven en voelt je sterk en fit.
 Sporten is een sociale beleving.