MBC recreanten

Recreatief

Bij de recreanten van MBC Midden Nederland wordt er onder begeleiding getraind in kleine groepen in de omgeving van Soest. Een redelijk tot goede basis conditie is wenselijk om lekker mee te kunnen fietsen.

De begeleider bepaalt de route en is verantwoordelijk voor de groep en hij stelt een achterrijder aan die goed in de gaten houdt of iedereen het tempo kan volgen. De langzaamste rijder bepaalt uiteindelijk het tempo en het fietsmotto is “samen uit, samen thuis” . Voor alle deelnemers geldt: een fietshelm verplicht, een mountainbike in goede staat van onderhoud en een fietsbril is aan te raden.

Zie belangrijke zaken om niet te vergeten

De zondagochtend training begint om 9.30 uur vanaf het ’t Soester Hoogt en duurt ongeveer tot 12.00 uur.

Er wordt op drie niveau’s gereden zodat er altijd een groep is waar je aansluiting kan vinden.

  • Beginnende mountainbiker:
    Niveau A – A+ – A Techniek
  • Gevorderde mountainbiker:
    Niveau B – B+  – B Techniek
  • Ervaren mountainbiker:
    Niveau C

Het aantal kilometers dat wordt gereden is afhankelijk van de groep en zal tussen de 30 km en 50 km zijn. Er zijn regelmatig techniektrainingen voor de verschillende niveaus.

In de zomerperiode van begin april tot eind september wordt er ook op de woensdagavonden getraind. De training start om 19.00 uur en duurt meestal tot het schemerig begint te worden. Dus verlichting meenemen is wel handig en ook verstandig.


Om een keer mee te trainen kun je contact opnemen met Marcel 06-53765510. Na een paar keer te hebben mee getraind en je wil graag lid worden, neem dan contact op met het secretariaat.


De trainingen starten vanaf de parkeerplaats  het Restaurant ’t Hoogt in Soest. Dit is gelegen aan de Van Weerden Poelmanweg 220 tussen Soesterberg en Soest.

In principe wordt er iedere zondagochtend en woensdagavond (zomer) gereden, Wijzigingen als gevolg van clubactiviteiten medegedeeld via deze site en dat is terug te vinden onder het kopje trainingen. Zeer slecht weer zoals onweer of andere onvoorziene omstandigheden  worden vermeld via Facebook en/of Twitter.

Start locatie Soester Hoogt:

Start locatie Kuil Drakensteyn: Elke laatste zondag van de maand