4e MBC Jeugdkamp 2017

4e Jeugdkamp MBC op 1 en 2 juli 2017

De voorbereidingen zijn in volle gang. Even de paklijst bijwerken, de camping verder afspreken, BBQ regelen en de boodschappenlijst aanpassen.

De ouders worden ook al onrustig dus maar eerst een inventarisatie van de tenten. Dan komt natuurlijk de vraag wie slaapt bij wie. Welke ouder is aanwezig en blijft slapen. Wat moeten we allemaal mee nemen dus maar even een paklijst opgestuurd. Welke jeugdtrainers zijn aanwezig…..dat is makkelijk er is maar 1 jeugdtrainer met de vaste groep ouders.

Vrijdagavond komt de vaste groep vrijwilligers bij elkaar om alle tenten op te zetten en in te richten. Alle spullen staan al klaar in de bus van RWP. We vertrekken richting Camping Bonte Vlucht te Doorn voor het opbouwen van het kamp. We zijn zo op elkaar ingespeeld dat we intussen precies weten hoe de witte tenten in elkaar moeten… Het is weer een gezellige boel. Een deel gaat naar huis en komt morgen weer terug en andere deel blijft gezellig kampwacht houden. Lees verder 4e MBC Jeugdkamp 2017

Club-kampioenschappen Jeugd

Uitslag Clubkampioenschappen Jeugd MBC

Eindelijk is clubkampioenschap voor de jeugd van MBC een feit. Wat een mooie opkomst met 33 deelnemers.

Iedereen was toch wel een beetje zenuwachtig.

“Hoe lang is het rondje?”
“Hoeveel rondjes moet ik rijden”
“Tegen wie moet ik rijden”
“Welke kant moet ik op”
“Zijn er twee parcoursen”
“Wat een technisch en zwaar rondje daar heb ik als ouder al moeite mee”
“Kan mijn zoon dit al rijden”

Dat waren zo’n een paar vragen van onze kids en ouders.

Eerst in vier groepen warm fietsen en het parcours verkennen want er zaten toch wel een paar lastige stukjes en ook nog 4 splitsingen in. Twee verschillende parcoursen zodat we het voor de jongere kids maar ook voor de oudere kids leuk blijft!

Uiteindelijk heeft iedereen zijn nummerbord op de fiets, even extra water drinken en nog een knuffel van onze supporters. De grote jongens van categorie 4 (2000-2002) mogen de spits afbijten. Helaas maar drie jongens(Mart, Wim en Ruben) aan de start voor 50 minuten maar uiteindelijk deed ook Tobias voor  mee.

In categorie 3 (2003-2004) staan 10 kids aan de start en dat is best wel dringen want iedereen wel een goede plek hebben. Daar gaan ze voor de 45 minuten. De volgende grote groep is categorie 2 (2005-2006) met 8 kids voor 30 minuten maar wel met twee meiden Emily en Britt aan de start.

Dan de jongste bikers in categorie 1 (2007-2009) met wel 11 zenuwachtige kids voor hun 20 minuten! Langs de kant stonden de ouders, opa’s en oma’s en vrienden de kinderen hard aan te moedigen zodat ze toch bleven doorgaan ondanks de warmte.

Na een paar kleine duikelingen van onze Ivo en Ruben waarvan Ruben helaas de strijd moest staken maar de verwondingen vielen gelukkig mee. Verder ging iedereen als een speer door het zand, over stronken en vele klimmetjes en leuke afdalingen naar de finish! De trainingen van de afgelopen maanden heeft toch iets opgeleverd als je kijkt hoe ze nu over zo’n technisch parcours biken. Top gedaan!

Gelukkig staat onze verzorgingspost met koffie, limonade, chocomelk, koek, soepstengels, appels, wortels etc. voor de kids en toeschouwers ook weer klaar. Dan is het tijd voor de prijsuitreiking waar iedereen na voren mocht komen om met trots de oorkonde op te halen. Natuurlijk stond het podium klaar voor de nummers 1,2 en 3 en wat staan ze te glimmen voor de fotograaf!

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid en de aanmoedigingen en helpende hand. Deze gezelligheid en goede sfeer hoort bij de jeugd van onze Club MBC!

 Nu de uitslag: 

Categorie 1: Categorie 2: Categorie 3: Categorie 4:
1. Storm 1. Koen 1. Cas 1. Mart
2. Yens 2. Damon 2. Omar 2. Wim
3. Mika 3. Britt 3. Ivo 3. Ruben
4. Maarten 4. Emily 4. Niels 4. Tobias
5. Jaap 5. Jort 5. Jesse  
6. Chiel 6. Bas 6. Joep  
7. Gijs 7. Tom 7. Nick  
8. Stan 8. Rens 8. Roan  
9. Dani   9. Jesper  
10. Loek   10. Kevin  
11. Lars      

Foto’s Clubkampioenschappen 2017

Tot het volgende evenement “JEUGDKAMP” op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017!

BMX-MTB Trophy team blauw

BMX-MTB Trophy

De blauwe groep had een team samengesteld voor de BMX-MTB Trophy, bestaande uit Tom, Joep, Jesper en Storm.

Na een korte uitleg van de organisatie gingen we in groepen uit elkaar. Ons eerste onderdeel was het behendigheidsparcours. We mochten binnen onze groep als eerste van start en hebben ons best gedaan om een goede tijd neer te zetten. In dit onderdeel waren we als MTB-ers in het voordeel ten opzichte van de BMX-ers.

Team blauw MBC Midden Nederland
Jesper, Storm, Tom, en Joep.

Nadat elk team aan de beurt was geweest wisselden we naar het onderdeel Slow Biking, bij ons beter bekend als slakkenrace. Het was professioneel aangepakt, compleet met witte strepen op het gras en echte tijdmeting! Het was nog niet zo eenvoudig; allemaal hebben we goed ons best gedaan, maar niemand heeft de 3 minuten volgemaakt. Joep zat er heel dicht bij maar moest 2 seconden voor het eind toch een voet aan de grond zetten. Storm is de enige die geen voet aan de grond heeft gezet maar sneller dan 3 minuten uit het vak gereden. De jury was streng en heeft alleen de tijd van Storm genoteerd…

Als laatste mochten we deelnemen aan de pumptrack battle, onder leiding van Joost Wichman. We mochten gebruik maken van de aanwezige BMXen, maar na een aantal testrondjes bleek bij de meesten toch de voorkeur naar de eigen fiets uit te gaan. Bij de pumptrack waren de BMXers in het voordeel, maar aan het einde van de track moest zo snel mogelijk terug gereden worden om de volgende aan te tikken en daar waren de MTBers weer sneller.

Na een korte pauze mochten we deelnemen aan een leuke toertocht van 20km. Dit onderdeel was een gezellige afsluiter in plaats van een echte wedstrijd. Helaas kwam Tom ten val waardoor hij niet verder kon fietsen. Gelukkig kon hij terug gebracht worden met een busje. Hopelijk gaat het weer goed met Tom en is zijn fiets weer gemaakt!

Enkele van ons zijn nog lang gebleven en hebben genoten van het mooie weer, de wedstrijden of hebben zich vermaakt op de pumptrack en het behendigheidsparcours. Alles bij elkaar een leuke en geslaagde dag!

Klik hier voor alle foto’s van beide teams

MBC jeugd op Papendal

Papendal BMX-MTB Trophy (team rood)

Zaterdag, 6 mei 2017, was het zover: de eerste BMX-MTB Trophy. De trophy bestaat uit een viertal onderdelen, namelijk Pumptrack, MTB-behendigheid, slow biking en 20 km MTB route. De eerste 3 onderdelen gaan op tijd en tellen mee voor de eindklassering. In totaal doen er 8 teams mee. MBC Midden NL doet met twee teams mee. Het rode team bestaat uit de rijders Mart, Ruben, Ivo en Rick.

Voor ons start de dag met Pumptrack. Na enkele oefenrondjes op een BMX-fiets en hier en daar wat tips van Joost Wichman (o.a. 3x Europees kampioen four-cross) gaan we als derde team van start. De eerste rijder start, legt het pumptrack traject af, sprint op de fiets langs de baan terug, geeft zijn fiets af en tikt zijn ploeggenoot aan waarnaar deze begint etc. Er moeten 6 ronden worden afgelegd, voor Mart en Rick het genoegen om 2 ronden te rijden. 2de  plek van de op dat moment 3 teams welke dit onderdeel hebben afgelegd.

Actie foto tijdens Papendal
Ivo in actie op de pumptrack

Het tweede onderdeel is MTB-behendigheid. Een bochtig parcours met allerlei hindernissen zoals een bruggetje, kombocht, schansje, etc. Ook dit gaat in estafette vorm, ieder twee rondjes en daarna mag de volgende starten. 2de plek van de op dat moment 6 teams welke dit onderdeel hebben afgelegd.

Derde onderdeel is slow biking. Zo langzaam mogelijk een stuk van 11 meter afleggen zonder buiten het vak te komen. Je mag wel stil staan, maar niet achteruit, springen en zeker niet je voet aan de grond. Zowel Mart als Rick hadden de maximale tijd gehaald. 1ste plek van de 3 teams in onze groep (weet niet wat de overige 5 teams hebben gedaan).

MBC-jeugd-Papendal-team-rood-2-672x372
Interview met Rick

Naar een korte lunch was het tijd voor het laatste onderdeel, 20 km MTB rit. De jongens waren echt snel terug, maar voor Rick was het wel even aanpoten.

Het team “Meedoen is belangrijker” heeft de eerste Trophy gewonnen.

Echt een top dag! Wat een acrobaat die Rick Koekoek op z’n mountainbike en zijn BMX vriend. Als afsluiting nog even gekeken bij ‘UCI BMX Supercross World Cup’.

Klik hier voor de foto’s.

Begeleiders gevraagd!

Nieuwe begeleiders gevraagd!

Voor zowel onze jeugd- als recreatietrainingen zijn we op zoek naar nieuwe begeleiders. Onze huidige kernploeg begeleiders doet fantastisch werk en ze springen daarbij ook nog vaak extra bij, omdat het toch steeds drukker wordt op de zondagochtend training. Als we niets doen, worden de groepen groter, dat is voor niemand leuk en dat willen we dus tijdig voorkomen.

Om leuke routes te kunnen blijven rijden in “compacte groepen” zijn we daarom op zoek naar nieuwe begeleiders. Lees verder Begeleiders gevraagd!

Trainingsweekend Bonsbeuern

Trainingsweekend Bonsbeuern

In het weekend van 7 t/m 9 april 2017 had Fred voor een groepje wedstrijdrijders en sportievelingen een uitje (of training) geregeld. Net als vorig jaar zaten we bij Dik en Rianne in “Wielerherberg Eifel All Inn”.

Het Wielerherberg staat garant voor een all-inclusive Fiets-Eet-Slaap weekend. En dat was ook zo, want je hoeft werkelijk nergens over na te denken. Het is een fantastisch zorgeloos weekend. Het eten en drinken staat op alle momenten van de dag voor je klaar. We hadden het enorm getroffen met het weer, veel zon en gewoon heerlijk warm. Vrijdag had Dik een mooi inrij-rondje van ongeveer 60 km met 1200 hoogte meters voor ons uitgezet.

trainingsweekend MBC

Zaterdag was het afzien en buffelen met 100 km en 2500 hoogte meters. Dan is het heerlijk dat Rianne de lunch klaar had staan in de bergen met een mooi uitzicht over de Moezel en ‘s avonds een goed 3 gangen menu speciaal afgestemd op onze inspanningen van de dag. Zondag nog een leuk uitrij-rondje van 56 km en 1400 hoogte meters. En voordat we weer huiswaarts keerden stond er een gezamenlijke warme lunch op het programma.

Het was letterlijk ZORGELOOS…

Dik en Rianne nogmaals bedankt voor de goede zorg.

Klik hier voor de foto’s van het Weekend

Geen Boswerkdag meer

Geen MBC-MN boswerkdagen meer
 
Sinds jaar en dag organiseert MBC Midden Nederland de boswerkdagen t.b.v. het onderhoud van de MTB-route Lage Vuursche. Om er zo voor te zorgen dat haar leden en anderen ook van deze route kunnen genieten en om een bijdrage te leveren aan het MTB-plezier in het algemeen.
Daarnaast voert de club overleg met de verschillende partijen om haar heen om haar leden optimaal te kunnen laten genieten van de MTB-sport. En onlangs hebben zich op dit laatste vlak een aantal minder positieve ontwikkelingen voorgedaan. Dit heeft ertoe geleidt dat de club en de organisatoren de stand van zaken heeft opgemaakt. Hoofdvraag die wij ons daarbij stellen is:
“Hoe kan een mountainbikeclub bijdragen aan een positief gebruik van de natuurgebieden en al haar recreanten en eigenaren. Dit op de gebieden van recreatie, rust en natuurbescherming. En wat kan een mountainbikeclub haar leden extra bieden aan MTB-mogelijkheden t.o.v. niet leden.”
Vastgesteld is dat in 10 jaar overleg met de verschillende partijen de MTB-sport in haar mogelijkheden steeds verder beperkt is. De recente ontwikkelingen rondom het bosgebruik en de MTB-routes hebben ervoor gezorgd dat het resterende deel van de motivatie om deze dag te organiseren volledig is weggeëbd.
De recente ontwikkelingen die tot dit besluit geleidt hebben zijn:
 • Jarenlang overleg over hoe om te gaan met het MTB-en in de bossen heeft tot op heden niets opgeleverd
 • In de recente gesprekken met UL en SBB is er nauwelijks enige vooruitgang geboekt
 • Ondanks dat de boswerkdag aanstaande is (waarvoor wij nog niet in actie zijn gekomen) heeft medeorganisator Staatsbosbeheer (nog) niets van zich laten horen
 • Ideeën/plannen om de MTB-route Lage Vuursche structureel op te knappen worden voortdurend vooruitgeschoven
 • Eigenaarschap van en verantwoordelijkheid voor de route blijft onduidelijk
 • Intensivering van de controles in de bossen in relatie tot bovenstaande
 • MTB-ers dienen tegenwoordig een vignet aan te schaffen (betalen) en andere gebruikers niet
Een trieste vaststelling.
Natuurlijk blijven we in overleg met partijen om ons heen.
Maar na jarenlang deze boswerkdagen te hebben georganiseerd stopt MBC Midden Nederland definitief met de organisatie van de boswerkdagen.
Boswerkdag

Afscheid Voorzitter

De Veurzitter

Twaalf jaar geleden zat ik bij de ALV van MBC in het clubhuis van Tempo en nam ik het stokje “voorzitter” over van Wim in ’t Veld. Wist ik waar ik aan begon?

Natuurlijk niet!
Maar was het de moeite waard?
Echt wel!

Als ik dan zo even rustig op deze zonnige zaterdagochtend terugdenk, dan komen er mooie herinneringen bovendrijven. Pasavonden bij mij aan huis en vervolgens een paar maanden later de hele huiskamer vol met shirts, broeken, jacks, vestjes om er pakketten per persoon van te maken. Boswerkdagen met de nieuwe gezichten en oude bekenden. De wintercompetitie met de laatste keer meer dan 250 deelnemers. De bestuursoverleggen in verschillende samenstelling, de mooie momenten en de lastige momenten. Gezamenlijk met heel veel andere vrijwilligers hebben we in die twaalf jaar een heleboel werk verzet binnen MBC Midden Nederland.

"Vrijwillig, niet vrijblijvend"

…is mij meegegeven en is een wijze les
waarvoor ik dankbaar ben.

Voor mij persoonlijk betekende “voorzitter zijn” dat er best wat avonden waren dat ik nog aan het werk was, de kinderen niet welterusten kon zeggen of niet even lekker met mijn lief tv kon kijken. Voorzitterstijd zag ik als tijd die ik (zonder fiets) besteedde aan mijn hobby – mountainbiken.

Waar het mountainbiken in 1997 voor mij begon met 4 vrienden 5 keer per jaar in een huisje in de Ardennen, heb ik in 2003 de TransAlp Challenge en in 2005 de Cape Epic gereden en was het in de loop der jaren stiekem verworden tot knokken voor elk uurtje plezier op de mountainbike. Gezin, werk, vrijwilligerswerk, sport, studie, persoonlijke ontwikkeling – alles gaat door en komt uit hetzelfde hart. Uit hetzelfde vaatje energie dat moet kunnen opladen om te kunnen geven.

Als je ergens nauw bij betrokken bent, heeft het even tijd nodig om in te zien welke beslissing je moet nemen. Derde kerstdag 2016 heb ik Nicoline, Frank en Martin geïnformeerd over mijn besluit. Veel van jullie kennen mij goed genoeg om te weten dat dat geen makkelijk besluit was.

Martin neemt het stokje "voorzitter" van mij over en dat is bij hem in hele goede handen!

Zelf kijk ik terug op mooie herinneringen met velen van jullie. Het zijn er veel te veel om op te noemen – bedankt voor de traan, bedankt voor het hartelijke lachen en bedankt voor de lol op mountainbike. De foto is gemaakt door Jeroen tijdens het clubweekend in de Harz waar ik poseerde als “Veurzitter” – prachtig weer, goed gezelschap en lekker relaxen met elkaar.

Dank jullie voor de mooie samenwerking en voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld. “We’ll meet again.”

Liefs, Wouter

EHBO training

EHBO herhalingscursus zaterdag 25 maart

Elk jaar wordt er in het voorjaar en najaar een herhalingscursus EHBO gegeven vanuit de club. De begeleiders en trainers zijn verplicht om 1x per jaar de herhalingscursus te volgen.

EHBO-3-672x372

Je ontvangt na afloop van de cursus een NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat en een pasje die je bij je moet hebben tijdens het begeleiden.

Zaterdag 25 maart 2017  is er weer een herhalingscursus EHBO. Je wordt dan verwacht om 9 uur in De Ruimte. www.deruimtesoest.nl Lees verder EHBO training

Clubweekend 2017

MBC Clubweekend 25 t/m 28 mei 2017

Na een succesvol clubweekend in 2016 in Braunlage in de Harz hebben we besloten om nog een keer naar de Harz te gaan, maar deze keer naar Ellrich.

De inschrijving is Gesloten

clubweekend-2017-62x372-1

Ons hotel is Ferien Hotel Südharz en zoals de naam al doet vermoeden ligt dit dus aan de zuidkant van de Harz. Uiteraard met een ruimte voor onze fietsen.

Voor de liefhebbers ligt Bikepark Braunlage op een half uur rijden met de auto. Full protection is verplicht in het bikepark! Op 45 min. rijden ligt Bikepark MSB-X-Trail.

clubweekend-2017-62x372-3

Heb je geen mail gehad of heb je die al gewist en wil je het volledige programma inzien, klik dan op deze link. Clubweekend volwassenen 2017

Hotel clubweekend-2017-62x372-1

Meer informatie hotel klik dan hier.

Heb je nog vragen, dan kan je terecht bij Silvie, Patrick, Mark W. of mail naar: clubweekend@mbc-midden.nl

Grote Boswerkdag

Grote Boswerkdag

Op elke laatste zaterdag van maart wordt de Grote boswerkdag gehouden. Alle hulp is weer welkom om het parkoer van Lage Vuursche weer zomer klaar te maken.

Op zaterdag 25 maart 2017 van 9.00 tot 14.00 uur is er weer de GROTE Boswerkdag op de mountainbike route van Lage Vuursche.

Boswerkdag Lage Vuursche

Deze dag zal tussen 9.00 en 14.00 uur onderhoud uitgevoerd worden. Het is niet alleen een goede work-out, maar ook gezellig om met elkaar aan het parkoer te werken. En dan is een bakkie koffie en thee met een lunch wel verdiend.

Het kan al hoor… Inschrijven!
Inschrijven klik hier

We verzamelen bij Paviljoen Buiten in de Kuil  (Kuil van Drakensteyn) aan de Zevenlindenweg 9 in Lage Vuursche.

Hoe kom je hier: Rij via ingang aan de, Hoge Vuursche weg.

Als je je hebt ingeschreven houd je mail in de gaten voor eventuele wijzigingen!

Voor meer info: klik hier

Pasavond clubkleding

Pasavond MBC leden

Dinsdag 7 februari is er een pasavond in het clubhuis van RTV Tempo in Soest. Om het enigszins soepel te laten verlopen hebben we een schifting gemaakt.

Jeugd en dames kunnen terecht vanaf 19.00-20.30 uur. Recreanten en wedstrijdrijders kunnen vanaf 20.30 uur terecht.

Voor degene die nog geen account hebben kunnen ter plekke een formulier invullen met de kledingstukken die je graag wilt. Deze lever je in bij Mark van Wijk van Champion System Nederland.  Mark maakt een account voor je aan en daar krijg je via de mail bericht over. Je bestelling is meteen verwerkt en kun je nog aanpassen als je dat wilt. Na de betaling is je bestelling definitief.

Bij een order (meerdere bestellingen) van 10 stuks gaat de productie van start en kun je de kleding binnen 6 weken ophalen op een privé adres in Soest. Zodra jouw bestelling is afgeleverd, dan wordt je daarvan op de hoogte gesteld.

Locatie pasavond:

MBC ClubKleding

Clubkleding sponsors zijn;

Algemene ledenvergadering

Kom je ook naar de algemene ledenvergadering?

Op woensdag 22 februari om 20.00 uur houdt MBC Midden Nederland weer haar jaarlijkse algemene ledenvergadering in het clubhuis van RTV Tempo in Soest.

Het bestuur nodigt alle leden van harte uit om te komen, want een dergelijke vergadering is belangrijk voor een goed interactie tussen leden en bestuur. Zet het in jouw agenda want we kunnen jullie input goed gebruiken dus tot woensdag 22 februari om 20.00 uur.

Voorlopige agenda punten:
 • Leden – jeugd & sport
 • Financiën
 • Clubkleding
 • Pilot elektronische ledenregistratie
 • Vacatures
 • Beleid bosgebruik
 • Rondvraag

Locatie: RTV Tempo Soest

Foto’s Nieuwjaarsrit 2017

De nieuwjaarsrit is weer verreden. De opkomst was weer goed net als andere jaren.  Na afloop van de rit komen we bij elkaar in de Stoeterij. De leden wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar en daar nuttigen we met z’n allen het bekende oven heerlijke appel crumble met slagroom.

Er zijn een aantal foto’s gemaakt en die kun je via deze link inzien.

Wist je dat we een foto archief pagina hebben op de website!