MBC Jeugd

Jeugdtrainingen

Tijdens de training worden er afwisselend oefeningen gedaan en stukken gefietst, afgestemd op het niveau van de groep. Op een afwisselende en verantwoorde wijze leren jullie met elkaar sportief te genieten van de mountainbike.

Trappen, sturen, schakelen, remmen, gewichtsverdeling, balans en rekening houden met elkaar en met de andere mensen in het bos.

We werken met de Cyql app waar je je kunt aanmelden voor ritten van MBC Midden-Nederland. Om deel te kunnen nemen aan een clubrit, meld je je (kind) aan in Cyql. Daarnaast blijf jij op de hoogte van eventuele veranderingen. Kijk hier hoe je de Cyql app kunt gebruiken.

De jeugdafdeling bestaat op dit moment uit drie trainingsgroepen:
  • Groen (Beginners),
  • Blauw (Gevorderden),
  • Rood (Wedstrijdwaardig).

Iedere trainingsgroep bestaat uit maximaal 14 kinderen van 8 t/m 15 jaar.

Op iedere groep staat een jeugdtrainer die geholpen wordt door minimaal 1 assistent. De jeugdtrainers zijn (oud) wedstrijdrijders en/of opgeleide MTB trainers met veel ervaring. De assistenten zijn clubleden van MBC en ouders. Iedereen doet dit op vrijwillige basis!

  • De training gaat altijd door behalve bij slecht weer zoals ijzel, onweer etc. Als dit op zaterdag al duidelijk is dan worden de ouders en kinderen ge├»nformeerd via de Cyql app. Op zondagochtend bepaalt de trainer bij slecht weer of de training doorgaat, ingekort wordt of uiteindelijk wordt afgelast.
  • Als je lid bent van jeugd MBC betekent dat je ook zoveel mogelijk aanwezig bent op de trainingen. Uitzondering is ziekte of andere goede redenen.
  • Wij vragen je om je op tijd af te melden voor de training uiterlijk 08.45 uur op zondagochtend.

Bij herhaaldelijk wegblijven van de training nemen we contact met je op wat de reden is dat je niet meer kan komen op de training. In overleg wordt bepaald hoe we verder gaan (andere groep, later weer instappen/wachtlijst, uiterste geval stoppen met de training).

De training voor de jeugd is iedere zondag behalve tijdens de zomermaanden juli / augustus en wintermaanden december / januari.

Start trainingen:
09.30 uur tot ongeveer 11.30-11.45 uur.

Start locatie: