Boswerkdag

Persbericht Boswerkdag

Mountainbikers helpen Boswachter

Leden van RTV Tempo Soest en MBC Midden Nederland hebben tijdens de nationale Natuurwerkdag van afgelopen zaterdag 1 november, samen met de boswachter van Staatsbosbeheer, onderhoud gepleegd aan de mountainbikeroute bij Lage Vuursche.

De leden van RTV Tempo Soest en MBC Midden Nederland weten hoe fijn het is om lekker samen aan de slag te zijn in de buitenlucht. Het hele jaar door doen zij dat op de racefiets of mountainbike. Twee keer per jaar gaan zij niet met de fiets maar met spades, schoppen, grondboren, kruiwagens en vuilniszakken de natuur in.

Zwerfvuil is opgeruimd. Bestaande afwateringen zijn vrij gegraven. Daar waar nodig is nieuwe afwatering aangelegd. Gaten zijn in de grond geboord om overtollig water af te voeren. Grond is aangebracht waar nodig. Al deze inspanningen maken dat de route bij Lage Vuursche er weer prachtig bij ligt en dat vele mountainbikers nog meer kunnen genieten van dit prachtige stuk natuur.

Voldoende en toegankelijke natuur en buitengebied is voor beoefenaars van buitensporten van belang, zo erkende ook minister Schippers onlangs. Het beheer en onderhoud van buitenruimte brengt kosten met zich mee. Mountainbikers laten door hun inzet zoals bij de Natuurwerkdag zien hier actief een bijdrage aan te willen leveren. Zo is er elke eerste zaterdag van november en elke laatste zaterdag van maart een onderhoudsdag voor de mountainbikeroute van Lage Vuursche, gecoördineerd vanuit MBC Midden Nederland.

De natuurwerkdag is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op meer dan 400 locaties in het hele land helpen vrijwilligers om het landschap een opknapbeurt te geven.
Boswerkdag