Jeugdkamp Lage Vuursche

Hittegolf Jeugdkamp

Hittegolf Jeugdkamp Lage Vuursche…

Het zou een snikheet weekend worden. Nou dat was het ook… en zowel voor als na het zwemmen is er uiteindelijk ook nog gefietst. Met ruim 32 graden op de thermometer en heul veul water drinken is het heel goed verlopen en hebben de 23 kids die mee waren zich goed aan de hittegolf aangepast. Ze wisten goed hun energie op de afstand te doseren en bij terugkomst op de camping stond de lunch al voor ze klaar.

Dit keer was snoep verboden tijdens het weekend en heeft geen één kind er naar gevraagd. Er was dus geen behoefte aan. De cherry tomaatjes, komkommer en worteltjes werden tijdens de lunch naar binnen geschranst. Na de lunch gingen de kids wandelend naar het Bosbad.

Jeugdkamp Lage Vuursche

Lekker fris en schoon kwam de groep terug van het zwembad. Hoe lang zal dit duren? Na de BBQ was er nog een Vossenjacht met dierengeluiden en letterquiz. De fietsen lagen volgens de kids al weer te lang op het gras en die moesten natuurlijk weer gebruikt worden dus de camping werd weer onveilig gemaakt. Een paar uur later zagen de meeste er weer heerlijk stoffig uit en doken ze zo hun tentje in.

De meeste kinderen hadden goed geslapen de één een beetje langer als de ander. Sommige werden wakker met hoofdpijn maar dat was niet zo vreemd, want in de tent was er niet veel zuurstof aanwezig “Het was een klein beetje (te) warm ;-)”

Jeugdkamp Lage Vuursche

Na het ontbijt was het tijd om weer een klein rondje te rijden. We zijn, vanwege de kans op onweer, wel in de omgeving gebleven. Niet iedereen had zin om mee te gaan want door de warmte waren sommige toch wel vermoeid. Zij mochten de tent een beetje opruimen en lekker luieren. Om 12.00 uur was het pannenkoeken eten. Drie koekenpannen stonden rood gloeiend met dank aan de inzet van enkele moeders die met een rood hoofd er maar liefst 6 pakken pannenkoeken mix doorheen hebben gejast.

Jeugdkamp Lage Vuursche

Camping De Zeven Linden in Lage Vuursche is een heerlijke ruime camping met mooie ligging en voorzien van schone toiletten en douche ruimtes. Je kunt de route van Lage Vuursche fietsen en uitwijken naar Anna’s Hoeve en de Zuiderheide.

Begeleiders, trainers, ouders, RWP Bilthoven en MBC Midden Nederland super bedankt voor de inzet en middelen waardoor dit Jeugdkamp voor het 2e jaar een groot succes is geworden voor de kinderen.

Meer foto’s van het MBC Jeugdkamp Lage Vuursche.