Jeugdkamp 2017

4e MBC Jeugdkamp 2017

4e Jeugdkamp MBC op 1 en 2 juli 2017

De voorbereidingen zijn in volle gang. Even de paklijst bijwerken, de camping verder afspreken, BBQ regelen en de boodschappenlijst aanpassen.

De ouders worden ook al onrustig dus maar eerst een inventarisatie van de tenten. Dan komt natuurlijk de vraag wie slaapt bij wie. Welke ouder is aanwezig en blijft slapen. Wat moeten we allemaal mee nemen dus maar even een paklijst opgestuurd. Welke jeugdtrainers zijn aanwezig…..dat is makkelijk er is maar 1 jeugdtrainer met de vaste groep ouders.

Vrijdagavond komt de vaste groep vrijwilligers bij elkaar om alle tenten op te zetten en in te richten. Alle spullen staan al klaar in de bus van RWP. We vertrekken richting Camping Bonte Vlucht te Doorn voor het opbouwen van het kamp. We zijn zo op elkaar ingespeeld dat we intussen precies weten hoe de witte tenten in elkaar moeten… Het is weer een gezellige boel. Een deel gaat naar huis en komt morgen weer terug en andere deel blijft gezellig kampwacht houden.

MBC Jeugdkamp 2017De hele nacht heeft het geregend en in de loop van ochtend/middag wordt het weer droog. Op tijd opstaan voor ons ontbijt. De koffie/thee en limonade staat al klaar voor de eerste ouders en kinderen. Langzamerhand hebben alle kinderen een plekje gevonden bij iemand in de tent. Het wordt weer een gezellig boel. Gelukkig is het af en toe droog met het opzetten van de tenten dus we besluiten dat om 11:00 uur iedereen klaar staat voor de 1e mountainbike tocht. Na de briefing en droog weer kunnen we starten.

We gaan eerst met de hele groep (rood/blauw/groen) de camping af richting het Let Stigterpad en na 3 km zitten we al bij de route. Helaas hebben twee kids hun fiets niet in orde en kunnen weer terug naar de camping. Ik hoop dat ze hier wat van geleerd hebben en hun fiets vroegtijdig in orde maken.

We starten met drie groepen en minimaal twee begeleiders die de rode route Leersum volgen.

Helaas is ook op deze zaterdag de RWP-Mountainbike Cyclo en kunnen we het 2e deel van rode route Leersum niet volgen. Gelukkig ken ik de omgeving en nemen de mooie stukken van de route nog een keer extra. De kinderen maar ook de ouders zijn zo enthousiast over de route: Gaaf, zwaar, veel klimmen, hard naar beneden, mooie bochten, springen, Zeist saai… Blauwe groep zit als eerste aan de soep en tosti’s daarna kwamen de groentjes terug en als laatste de drie musketiers van de rode groep. Het is intussen droog en lekker dus snel zwembroek aan en het verwarmde zwembad in. Onze groentjes zijn nog niet moe en blijven nog extra lang in het zwembad.

Intussen heeft ouder Paul een activiteit “Pijl en boogschieten” te voorschijn gehaald dus iedereen doet enthousiast mee tot de BBQ. De BBQ-ploeg is ook gearriveerd en gezellig zitten groot en klein te genieten van de lekkere hamburgers en andere lekkere dingen.

MBC Jeugdkamp 2017Het avondprogramma is vrijgelaten en overal zie je groepjes ontstaan bij de trampoline, zwembad, tenten en worden spontaan spelletjes bedacht. Je zit de chemie onder de kids ontstaan ondanks leeftijdverschil (8-16 jaar) en de verschillende MTB-groepen. Langzamerhand gaan de jongste kinderen richting tent want ze zijn nog niet moe… Om 23:00 uur gaat iedereen zijn tent in en wordt het stil op het veld. De oudste kids willen nog effe chillen als ze maar rustig zijn!

De nacht blijft rustig en rond 07:00 uur komen de eerste kids weer uit hun tent en gaan we maar starten met de tosti’s. Iedereen staat weer te stuiteren behalve Ruben dus besluiten sommige kids om Ruben maar eens uit zijn tent te halen.

09:30 uur staat iedereen weer klaar voor de 2e mountainbike tocht. Dit keer komt GertJan voor de rode groep en neemt Bea de blauwe groep en drie ouders de groene groep. Er wordt wat geschoven binnen de groepen en dan gaan we weer richting het Let Stigterpad en de rode route van Leersum. Sommige kinderen zien een beetje witjes en zijn moe maar dat mag de pret niet drukken. Iedereen vliegt weer over de rode route. Nu kunnen we de hele route rijden en zelfs nog paars erbij doen.

Aan het eind rijdt de blauwe groep achterop bij de groene groep en ruiken ze de broodjes met worst en ragout en vliegen naar de camping. Ze zitten weer lekker te smullen als de rode groep arriveert.

Iedereen zit gezellig bij elkaar te kletsen over het fietsen tijdens het eten. De groentjes liggen als eerste weer in het zwembad voordat ze hun spullen gaan opruimen. We willen nog 1 nachtje slapen hoor ik om me heen. Sorry maar dat kunnen de vrijwilligers niet aan.

Langzamerhand komen de ouders langs om de kids op te halen en ze zien witte en moe maar vooral enthousiaste gezichten. Kunnen we volgend jaar weer niet hier na toe gaan? We hebben ons netjes gedragen en zijn weer welkom op deze camping. Zal ik dit maar weer regelen?

Wij willen alle kinderen en vrijwilligers bedanken voor een gezellige jeugdkamp. Jong en oud hebben genoten van alle enthousiaste reacties en gezellige babbels.

Tot volgende jeugdkamp 2018.

Jeugdcommissie Nicoline en Bea

 

Voor foto’s klik hier.