Jeugd Clubkampioenschappen

Club-kampioenschappen Jeugd

Uitslag Clubkampioenschappen Jeugd MBC

Eindelijk is clubkampioenschap voor de jeugd van MBC een feit. Wat een mooie opkomst met 33 deelnemers.

Iedereen was toch wel een beetje zenuwachtig.

“Hoe lang is het rondje?”
“Hoeveel rondjes moet ik rijden”
“Tegen wie moet ik rijden”
“Welke kant moet ik op”
“Zijn er twee parcoursen”
“Wat een technisch en zwaar rondje daar heb ik als ouder al moeite mee”
“Kan mijn zoon dit al rijden”

Dat waren zo’n een paar vragen van onze kids en ouders.

Eerst in vier groepen warm fietsen en het parcours verkennen want er zaten toch wel een paar lastige stukjes en ook nog 4 splitsingen in. Twee verschillende parcoursen zodat we het voor de jongere kids maar ook voor de oudere kids leuk blijft!

Uiteindelijk heeft iedereen zijn nummerbord op de fiets, even extra water drinken en nog een knuffel van onze supporters. De grote jongens van categorie 4 (2000-2002) mogen de spits afbijten. Helaas maar drie jongens(Mart, Wim en Ruben) aan de start voor 50 minuten maar uiteindelijk deed ook Tobias voor  mee.

In categorie 3 (2003-2004) staan 10 kids aan de start en dat is best wel dringen want iedereen wel een goede plek hebben. Daar gaan ze voor de 45 minuten. De volgende grote groep is categorie 2 (2005-2006) met 8 kids voor 30 minuten maar wel met twee meiden Emily en Britt aan de start.

Dan de jongste bikers in categorie 1 (2007-2009) met wel 11 zenuwachtige kids voor hun 20 minuten! Langs de kant stonden de ouders, opa’s en oma’s en vrienden de kinderen hard aan te moedigen zodat ze toch bleven doorgaan ondanks de warmte.

Na een paar kleine duikelingen van onze Ivo en Ruben waarvan Ruben helaas de strijd moest staken maar de verwondingen vielen gelukkig mee. Verder ging iedereen als een speer door het zand, over stronken en vele klimmetjes en leuke afdalingen naar de finish! De trainingen van de afgelopen maanden heeft toch iets opgeleverd als je kijkt hoe ze nu over zo’n technisch parcours biken. Top gedaan!

Gelukkig staat onze verzorgingspost met koffie, limonade, chocomelk, koek, soepstengels, appels, wortels etc. voor de kids en toeschouwers ook weer klaar. Dan is het tijd voor de prijsuitreiking waar iedereen na voren mocht komen om met trots de oorkonde op te halen. Natuurlijk stond het podium klaar voor de nummers 1,2 en 3 en wat staan ze te glimmen voor de fotograaf!

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid en de aanmoedigingen en helpende hand. Deze gezelligheid en goede sfeer hoort bij de jeugd van onze Club MBC!

 Nu de uitslag: 

Categorie 1: Categorie 2: Categorie 3: Categorie 4:
1. Storm 1. Koen 1. Cas 1. Mart
2. Yens 2. Damon 2. Omar 2. Wim
3. Mika 3. Britt 3. Ivo 3. Ruben
4. Maarten 4. Emily 4. Niels 4. Tobias
5. Jaap 5. Jort 5. Jesse  
6. Chiel 6. Bas 6. Joep  
7. Gijs 7. Tom 7. Nick  
8. Stan 8. Rens 8. Roan  
9. Dani   9. Jesper  
10. Loek   10. Kevin  
11. Lars      

Foto’s Clubkampioenschappen 2017

Tot het volgende evenement “JEUGDKAMP” op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017!