Wattbike

Fietsen op Wattage (Wattbike)

Fietsen op Wattage

Wattbike trainingen zijn indoor trainingen geschikt voor elk type fietser, mtb-er, crosser of racefietser, recreatief of fanatiek, beginnend of ervaren.

Je traint bij ons op je eigen vermogens- en hartslagzones, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op het weg- of mtb-seizoen. Of om je kracht en conditie gedurende jouw seizoen op peil te houden natuurlijk! De trainingen zijn afwisselend en de ene keer meer gericht op techniek en duurvermogen. De andere keer zijn de trainingen intensiever met meer intervalsessies. De trainingen duren zo’n 75 minuten.

De Wattbike registreert je hartslag, je trapfrequentie en vermogen en maakt dat de intensiteit van jouw trainingen extreem nauwkeurig kan worden bepaald. De monitor van de Wattbike geeft op een overzichtelijke manier een grote variëteit aan data weer. De software biedt verder ‘real time’ informatie die gebruikt kan worden door de sporter en de trainer. Hiermee kunnen verschillende test- en trainingsvormen op een nauwkeurige manier worden uitgevoerd.  Analyseren van je training is mogelijk via de Wattbike app. En natuurlijk kan je je training vervolgens uploaden naar bv Strava of Trainingpeaks.

Watt-bike

De fietsmonitor van de Wattbike én de app laten door middel van afbeeldingen zien hoe het met je fietstechniek gesteld is. Hoe is de krachtverdeling tussen je linker- en rechterbeen? Hoe zit het met je trek- en duwkracht? De Wattbike laat het allemaal zien!

Waarom niet alleen trainen op hartslag, maar ook trainen op vermogen? Natuurlijk is het trainen op hartslag handig. Maar, het meten van je vermogen is de meest zuivere meting van je intensiteit waarmee je op dat moment fietst. Die intensiteit wordt uitgedrukt in Watt, of beter nog, Watt/kg. Trainen op hartslag is wat minder nauwkeurig. Je hartslag hangt namelijk af van veel factoren. Ben je fit of heb je stress? Ben je vermoeid, ben je ziek geweest, had je een slechte nachtrust? Allemaal factoren die van invloed zijn op je (rust) hartslag, net als bv de omgevingstemperatuur en het bioritme. Trainen op vermogen is altijd zuiver, of je nu slecht geslapen hebt, vermoeid bent, jong of oud, een Watt is een Watt.

Wil je het ook eens proberen? Meld je dan aan voor een ‘Wat(t) is Wattbike?’ 

Introductietraining

Heb je nog nooit eerder kennis gemaakt met de Wattbike? Dan is de introductietraining iets voor jou! Tijdens deze training van ruim 5 kwartier leggen wij de basisbeginselen uit van een Wattbike en de Wattbike training. Wat kun je met een dergelijke trainingsfiets? Hoe train je op vermogen en met hartslagzones? En hoe kan je je techniek verbeteren?

Het programma: allereerst krijg je uitleg over de mogelijkheden van de Wattbike. Vervolgens zetten we je op de Wattbike en helpen we je bij de juiste instelling van zadel en stuur. Daarna begint het echte werk. Je doet een stevige warming up, die wordt gevolgd door een test ter bepaling van je hartslag- en vermogenszones. Nadat we de resultaten van je test hebben bekeken, train je mee, in jouw zones! En je bekijkt hoe je trapt. Links/ rechtsverhouding, duw- en trekkracht? De introductietraining wordt afgesloten met een cooling down. De kosten voor deze introductietraining bedragen slechts EUR 10.

Fietsen op Wattage werkt vanuit twee locaties, namelijk Maarsbergen en Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.fietsenopwattage.nl.

Wattbike, train smarter, get faster!