Lage Vuursche-afgesloten-voor-fietsers

Ergernis over afsluiten fietsroute op landgoed Pijnenburg

Ergernis over afsluiten fietsroute op landgoed Pijnenburg

De ergernis over het afsluiten van fietsroutes op landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche neemt toe. Niet alleen op Facebook komt een lawine aan boze reacties los, GroenLinks in Soest heeft vragen gesteld aan het college van b en w.

De ergernis is groot, omdat een belangrijke doorsteek voor fietsers van Soest naar Lage Vuursche en verder naar Hilversum onmogelijk is gemaakt door de eigenaar Per Insinger van het landgoed. Fietsers moeten nu zo’n 5 kilometer omrijden.

GroenLinks wil van Soest weten of het hier wat aan gaat doen, hoewel de afsluiting op Baarns grondgebied ligt. De afsluiting is zeer in het nadeel van fietsers, vindt GroenLinks.

Sinds vorig jaar was het al moeilijker gemaakt voor fietsers, sinds kort kunnen fietsers onmogelijk het fietspad opkomen op de Emilialaan in het bos, naar Lage Vuursche. Het landgoed wil daarmee het grote aantal fietsers terugdringen in Pijnenburg. In dat gedeelte zou meer rust voor de natuur moeten heersen, vindt Insinger.

Soest heeft al wel een plan gemaakt voor een alternatief fietspad, vanaf de Koningsweg achter Paleis Soestdijk langs naar de Hilversumsestraatweg. Maar dat pad komt niet uit in Lage Vuursche en bovendien staat het op de planning voor over ongeveer twee jaar.

Bron: AD