Ereleden MBC Midden Nederland

Ereleden MBC

Ereleden Max de Vries & Fred van Zetten

Tijdens de laatst Algemene Ledenvergadering zijn er naast de gebruikelijke zaken op de agenda ook twee nieuwe ereleden benoemd. Dit zijn “Fred van Zetten”, een van de eerste leden en tevens mede oprichter van de club en”Max de Vries” onze oud-trainer van de wedstrijdgroep en nu coördinator van de recreanten-begeleiders en bestuurslid.

Fred heeft vele jaren deelgenomen aan binnen- en buitenlandse MTB marathons of extreme uitdagingen zoals de Salzkammergut Trophy van 209 km en 7.000 hm. Vele podiumplaatsen waren het resultaat. Een zware beenblessure na een val tijdens het mountainbiken heeft hem doen besluiten de wedstrijdsport vaarwel te zeggen en zich nu volledig te richten op het racefietsen.

Fred leeft voor zijn sport en de uitdaging, altijd gesteund door zijn partner Marga die hem bij alle wedstrijden vergezelde. Waar Marga is, is Fred ook of andersom. Mede omdat Fred nu geen MTB marathons meer rijdt, kan hij zich inzetten voor goede doelen. Ook heeft hij zitting genomen in de MBC Wedstrijdcommissie waar hij opnieuw zijn steentje bijdraagt voor de club.

Fred van Zetten erelid

Max, een ex-wielrenner die met menig oud profwielrenner heeft gestreden, heeft jarenlang les gegeven op een school als sportleraar/docent. Tijdens de trainingen bij de diverse clubs heeft hij vele talenten zien komen en gaan. Hij is altijd zeer betrokken bij het veldrijden en mountainbiken en gaf daarnaast verschillende clinics om rijders extra skills aan te leren.

Tijdens de MBC wedstrijdtrainingen was het altijd gezellig, maar ook hard trainen. Het motto van Max is “remmen niet gebruiken” en “niet gevallen is niet gefietst”. Max z’n veerkracht is in 2013 zwaar op de proef gesteld en hij heeft menig een versteld doen staan. Hij haalt opnieuw het maximale eruit en blijft nauw betrokken bij onze vereniging en zet zich nu in als bestuurslid en als coördinator van de begeleiders voor de recreanten.

Max de Vries erelid

Twee ereleden met een enorme staat van dienst. Max, Fred, van harte welkom in onze ere-galerij. We zijn trots op jullie!