Bikepark 5-jarig jubileum

Dat moest gevierd worden…

5 jarig jubileum jeugd MBC Midden Nederland

We wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan! Dat was de uitdaging. Nou die uitdaging is geslaagd. Zondag 2 september vertrokken we (kids, ouders, jeugdtrainers, vrijwilligers MBC) richting Landgraaf.

De bus was volgeladen met spullen om ons kamp op te zetten bij het Bikepark Strijthagen in Landgraaf. Iedereen hielp mee om het kamp op te bouwen. Na het welkomstwoord van Bea smulden we van de jubileumtaart die speciaal door Monique was gemaakt en van de lekkere stroopwafelcake van Martine.

Bikepark 5-jarig jubileum

Uiteindelijk waren de kids niet meer te houden dus gingen we in twee groepen starten met de route Strijthagen rode route. Onze jeugdtrainer Dennis ging op pad met Ivo, Rick, Gerben, Mart van de rode groep en de ouders Rene en Oscar om de volledige route incl. NK-parcours op Wilhelminaberg te rijden.

De andere jeugdtrainers Paul, Marco en Bea namen de kids Kevin, Nick, Roos, Dani, Mika, Jesper, Jesper, Damon, Rick, Tom, Wen, Emily en Bas uit de blauwe en groene groep met een aantal ouders mee.

Deze route was behoorlijk uitdagend voor de kids. Hier en daar waren wat technische stukken in de route maar ook korte steile klimmetjes. Iedereen genoot van deze route en er werd veel gekletst, gelachen en gesprongen en na 2 uur biken kwamen weer terug in ons kamp.

De lunch stond al klaar die de ouders onder leiding van onze vaste krachten Marlein en Linda hadden gemaakt! Lekker smullen…de broodjes worst waren snel op en de kids waren niet meer te houden…snel het nieuwe bikepark Strijthagen van MTB Club Discovery onveilig maken. Lekker oefenen, spelen en vliegen van de schansen, door de kombochten, over de pumptrack, de verschillende northshore (wip, rockgarden, rollercoaster, drops, skinny).

De kids waren het allemaal met elkaar eens. Wij willen ook een Bikepark op Soesterhoogt. Oproep aan het bestuur van MBC: De jeugd van MBC wil een eigen Bikepark!

Bikepark 5-jarig jubileum

We sloten gezamenlijk het jubileum af met frietjes en een snack als een grote familie . Iedereen ging enthousiast naar huis en de kids staan weer te trappelen om volgende week samen te gaan trainen.

Motto: Biken is FUN! We kunnen zeker stellen dat we een bloeiende jeugdafdeling hebben opgebouwd in deze 5 jaar binnen MBC met enthousiaste kids, jeugdtrainers, vrijwilligers en ouders.

Iedereen bedankt voor deze gezellige dag maar vooral iedereen bedankt voor de afgelopen 5 jaar en op naar 10 jaar!