MBC-jeugd-Clubkampioenschappen-2018

Clubkampioenschappen jeugd

Uitslag clubkampioenschap Jeugd MBC op 4 juni 2018

Het Clubkampioenschap voor de jeugd van MBC is weer verreden. Wat een mooie opkomst met 24 deelnemers.

  • Iedereen was toch wel een beetje zenuwachtig.
  • Hoe lang is het rondje?
  • Hoeveel rondjes moet ik rijden
  • Tegen wie moet ik rijden
  • Welke kant moet ik op
  • Zijn er twee parcoursen
  • Wat een technisch en zwaar rondje daar heb ik als ouder al
  • moeite mee
  • Kan mijn zoon dit al rijden

Dat waren zo’n een paar vragen van onze kids en ouders.

Eerst in vier groepen warm fietsen en het parcours verkennen want er zaten toch wel een paar lastige stukjes en ook nog 3 splitsingen in. Twee verschillende parcoursen zodat we het voor de jongere kids maar ook voor de oudere kids leuk blijft!

Uiteindelijk heeft iedereen zijn nummerbord op de fiets, even extra water drinken en nog een knuffel van onze supporters.

De grote jongens van categorie 4 (2000-2002) mogen de spits afbijten. Helaas maar twee deelnemers(Jaap en Roos) aan de start voor 50 minuten want de rest was aan het chillen op vakantie.

In categorie 3 (2003-2004) staan 6 kids aan de start en dan maar gelijk met categorie 4 starten. Daar gaan ze voor de 45 minuten. De volgende groep is categorie 2 (2005-2006) met 6 kids voor 30 minuten. Dan de jongste bikers in categorie 1 (2007-2009) met wel 10 zenuwachtige kids voor hun 20 minuten!

Dit jaar hebben we voor het eerst in alle categorie meiden aan de start staan. Langs de kant stonden de ouders, opa’s en oma’s en vrienden de kinderen hard aan te moedigen zodat ze toch bleven doorgaan ondanks de warmte. Na een paar kleine duikelingen in het zand is iedereen zonder kleerscheuren wel gefinished.

Verder ging iedereen als een speer door het zand, over stronken en vele klimmetjes en leuke afdalingen naar de finish! De trainingen van de afgelopen maanden heeft toch iets opgeleverd als je kijkt hoe ze nu over zo’n technisch parcours biken. Top gedaan!

Gelukkig staat onze verzorgingspost met koffie, thee, limonade, chocomelk, koek, appels etc. voor de kids en toeschouwers ook weer klaar. Dan is het tijd voor de prijsuitreiking voor de kampioenen in de vier categorieēn. 

MBC-jeugd-Clubkampioenschappen-2018Dit jaar voor het eerst een wisselbeker voor de Kampioen Meid en Jongen MBC, die naast het clubkampioenschap ook op de trainingen en andere clubactiviteiten aanwezig is en een goed voorbeeld voor de andere kids is. De wisselbeker mogen ze een jaar thuis hebben en daarna wordt de naam erop gegraveerd (Hall of Fame van jeugd MBC).

Ivo Stolk en Roos Dethmer hebben voor 2018 deze eer gekregen en mogen de wisselbeker een jaar lang thuis hebben. Natuurlijk stond het podium klaar voor de nummers 1,2 en 3 en wat staan ze te glimmen voor de fotograaf!

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid en de aanmoedigingen en helpende hand. Deze gezelligheid en goede sfeer hoort bij de jeugd van onze Club MBC!

Nu de uitslag:  

Cat. 1 Cat. 2 Cat. 3 Cat. 4
1. Storm 1. Peter Tonis 1. Ivo 1.Jaap
2. Thomas 2. Emily 2. Jesse 2.Roos
3. Gijs 3. Bas 3. Nick
4. Maarten 4. Damon 4. Jesper
5. Tijmen  5. Tom de Jager 5. Wen
6. Stan 6. Tom van Driel 6. Kevin
7. Cleo
8. Rick
9. Jaap
10. Dani
Kampioen Jongen MBC 2018 Ivo Stolk
Kampioen Meiden MBC 2018 Roos Dethmer

Tot het volgende evenement “JEUGDKAMP” op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018!

Voor foto’s klik hier.