VWC afgelast

VWC AFGELAST

Veluwse Wintercompetitie afgelast

Vandaag vrijdag 15 december heeft de Wedstrijdcommissie van MBC Midden Nederland besloten om de Veluwse Wintercompetitie wedstrijd van aanstaande zondag 17 december, locatie ’t Soester Hoogt niet door te laten gaan.

Waar menigeen ondertussen weer uitkijkt over groene weilanden en over ‘schone’ wegen rijdt, ligt er op recreatieterrein ‘de Bergjes’ op het Soester Hoogt nog ruim 10 centimeter sneeuw op de velden. De singletracks zijn mooi schoon en vormen een prachtig decor voor een MTB rit. Op het asfalt voor de start, finish en tijdmeting liggen de deels ijzige deels papperige restanten van de sneeuw.

Hoewel we het overgrote deel hiervan vast en zeker wegkrijgen op zaterdag, kunnen we niet voorkomen dat restanten op de grond gevaarlijk opvriezen. De temperaturen blijven de komende dagen te dicht bij het vriespunt om de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen. Met pijn in het hart en na uitgebreid beraad binnen de wedstrijdcommissie, het bestuur van MBC Midden Nederland is besloten de wedstrijd komende zondag niet te rijden.

Bedankt voor je begrip.

Namens de Wedstrijdcommissie