jeugd clubkampioenschap 2016

Uitslagen clubkampioenschap 2016

Uitslag clubkampioenschap Jeugd MBC op 5 juni 2016

Eindelijk is clubkampioenschap voor de jeugd van MBC een feit. Iedereen was toch wel een beetje zenuwachtig.

  • Hoe lang is het rondje?
  • Hoeveel rondjes moet ik rijden
  • Tegen wie moet ik rijden
  • Welke kant moet ik op
  • Zijn er twee parcoursen

Dat waren zo’n een paar vragen van onze kids.

Eerst in vier groepen warm fietsen en het parcours verkennen want er zaten toch wel een paar lastige stukjes en ook nog 4 splitsingen in. Twee verschillende parcoursen dit keer zodat we het voor de jongere kids maar ook voor de oudere kids leuk blijft!

Uiteindelijk heeft iedereen zijn nummerbord op de fiets, even extra water drinken en nog een knuffel van onze supporters.

De grote jongens van categorie 4 (1999-2001) mogen de spits afbijten. Helaas maar twee jongens aan de start voor 50 minuten. De categorie 3 (2002-2003) is de grootste groep binnen de jeugd dus het was dringen aan de start. Daar gaan ze voor de 45 minuten. De volgende grote groep is categorie 2 (2004-2005) met 8 kids voor 30 minuten. Dan de jongste bikers in categorie 1 (2006-2008) met het enigste meisje Emily aan de start voor hun 20 minuten!

jeugd-clubkampioenschap

Langs de kant stonden de ouders, opa’s en oma’s en vrienden de kinderen hard toe te schreeuwen zodat ze toch bleven doorgaan ondanks dat het steeds zwaarder werd.

jeugd-clubkampioenschap

Na een paar kleine duikelingen van onze Ivo en Thijs moesten zij helaas de strijd staken maar de verwondingen vielen gelukkig mee. Even thuis ijs erop!

Verder ging iedereen als een speer door het zand, over stronken en vele klimmetjes en leuke afdalingen naar de finish! De trainingen van de afgelopen maanden heeft toch iets opgeleverd als je kijkt hoe ze nu over zo’n technisch parcours biken. Top gedaan!

jeugd-clubkampioenschap

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid en de aanmoedigingen en helpende hand. Deze gezelligheid en goede sfeer hoort bij de jeugd van onze Club MBC!

Uitslagen:

Cat. 1: Cat. 2: Cat. 3: Cat. 4:
1. Damon 1. Koen 1. Cas 1. Jaap
2. Storm 2. Rick 2. Omar 2. Caspar
3. Tom de J. 3. Nick 3. Gijs H.
4. Chiel 4. Brian 4. Mart
5. Thijs 5. Roan 5. Wim
6. Emily 6. Yore 6. Michiel
7. Bas 7. Niels
8. Roef 8. Tristan
9. Jesse
10. Kevin
11. Ivo

Tot het volgende evenement “JEUGDKAMP” op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2016!

Foto’s van de clubkampioenschappen zie onze MBC fotoalbum.