De Veurzitter

Afscheid Voorzitter

De Veurzitter

Twaalf jaar geleden zat ik bij de ALV van MBC in het clubhuis van Tempo en nam ik het stokje “voorzitter” over van Wim in ’t Veld. Wist ik waar ik aan begon?

Natuurlijk niet!
Maar was het de moeite waard?
Echt wel!

Als ik dan zo even rustig op deze zonnige zaterdagochtend terugdenk, dan komen er mooie herinneringen bovendrijven. Pasavonden bij mij aan huis en vervolgens een paar maanden later de hele huiskamer vol met shirts, broeken, jacks, vestjes om er pakketten per persoon van te maken. Boswerkdagen met de nieuwe gezichten en oude bekenden. De wintercompetitie met de laatste keer meer dan 250 deelnemers. De bestuursoverleggen in verschillende samenstelling, de mooie momenten en de lastige momenten. Gezamenlijk met heel veel andere vrijwilligers hebben we in die twaalf jaar een heleboel werk verzet binnen MBC Midden Nederland.

"Vrijwillig, niet vrijblijvend"

…is mij meegegeven en is een wijze les
waarvoor ik dankbaar ben.

Voor mij persoonlijk betekende “voorzitter zijn” dat er best wat avonden waren dat ik nog aan het werk was, de kinderen niet welterusten kon zeggen of niet even lekker met mijn lief tv kon kijken. Voorzitterstijd zag ik als tijd die ik (zonder fiets) besteedde aan mijn hobby – mountainbiken.

Waar het mountainbiken in 1997 voor mij begon met 4 vrienden 5 keer per jaar in een huisje in de Ardennen, heb ik in 2003 de TransAlp Challenge en in 2005 de Cape Epic gereden en was het in de loop der jaren stiekem verworden tot knokken voor elk uurtje plezier op de mountainbike. Gezin, werk, vrijwilligerswerk, sport, studie, persoonlijke ontwikkeling – alles gaat door en komt uit hetzelfde hart. Uit hetzelfde vaatje energie dat moet kunnen opladen om te kunnen geven.

Als je ergens nauw bij betrokken bent, heeft het even tijd nodig om in te zien welke beslissing je moet nemen. Derde kerstdag 2016 heb ik Nicoline, Frank en Martin geïnformeerd over mijn besluit. Veel van jullie kennen mij goed genoeg om te weten dat dat geen makkelijk besluit was.

Martin neemt het stokje "voorzitter" van mij over en dat is bij hem in hele goede handen!

Zelf kijk ik terug op mooie herinneringen met velen van jullie. Het zijn er veel te veel om op te noemen – bedankt voor de traan, bedankt voor het hartelijke lachen en bedankt voor de lol op mountainbike. De foto is gemaakt door Jeroen tijdens het clubweekend in de Harz waar ik poseerde als “Veurzitter” – prachtig weer, goed gezelschap en lekker relaxen met elkaar.

Dank jullie voor de mooie samenwerking en voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld. “We’ll meet again.”

Liefs, Wouter