Pieter in actie Salzkammergut

Salzkammergut Trophy voor WKZ

Pieter fietst salzkammergut Trophy voor 10 nieuwe buidelstoelen voor het Wilhelmina KinderZiekenhuis

Clublid Pieter de Graaf zal op 11 juli 2015 in oostenrijk de Salzkammergut Trophy rijden om geld in te zamelen voor nieuwe buidelstoelen voor de baby intensive care van het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ).

Het doel is €10.000 euro in te zamelen om 10 nieuwe buidelstoelen te kunnen aanschaffen. De actie is opgezet vanwege zijn ervaringen met de goede zorgen op de baby intensive care van het WKZ, alle beetjes helpen in de vaak moeilijke situatie. De Salzkammergut Trophy is een van de zwaarste 1-daagse mountainbike wedstrijden ter wereld met een lengte van 211 kilometer en ruim 7000 hoogtemeters.

Aanleiding

In de zomer van 2014 hebben wij ervaren hoe het is om onze pasgeboren dochter op de NICU (Neonatologie Intensive Care Unit) van het WKZ te hebben liggen. Helaas waren de complicaties te groot waardoor ze daar na een maand is overleden. We hebben wel ervaren hoe goed we werden begeleid en willen nu graag iets terugdoen. Lees het hele verhaal op onze website.

Pieter Marijke en Jara
Het doel

We willen €10.000 inzamelen voor nieuwe buidelstoelen voor de NICU. Lees wat buidelstoelen zijn op onze site.

De actie

Pieter gaat de Salzkammergut Trophy fietsen. Dit is een extreme mountainbike marathon in Oostenrijk. Hij gaat 211,3 km fietsen waarbinnen hij 7049 hoogtemeters aflegt. De rit is zwaar maar valt in het niets bij het hebben van een pasgeboren kind op de NICU.

Marathonclinic

Als speciale sub-actie zal Pieter een marathonclinic geven. Je kan zelf je bijdrage aan het WKZ bepalen om mee te doen aan de clinic. Er is één “maar”;

  • De hoogste 10 bijdrages mogen deelnemen.
  • De clinic zal plaatsvinden op 20 juni 2015 om 9 uur.
  • De clinic zal maximaal 5 uur duren en plaatsvinden op de utrechts heuvelrug.
  • De Clinic zal verschillende aspecten van het marathon mountainbiken behandelen zoals materiaal, voeding, bochtentechniek, remtechniek, klimtechniek en eco fietsen.
Hoe kun je sponsoren

Buiten het deelnemen aan de clinic worden directe bijdrages voor het WKZ natuurlijk ook bijzonder gewaardeerd. Voor doneren klik hier. of direct naar de site van vrienden WKZ .

Geld wordt direct gedoneerd aan vrienden WKZ zodat het duidelijk is dat al het geld ten goede komt aan vrienden WKZ. Wil je je aanmelden voor de clinic of ons bereiken? Dit kan via voorwkz@gmail.com

Het verder verspreiden van dit bericht kunnen we erg waarderen.

Alvast bedankt voor jouw steun!

Marijke van der Putte en Pieter de Graaf

Trotse ouders van Jara

Ervaring Pieter
Ik rijd sinds 1999 wedstrijden op de mountainbike. Ik ben begonnen met cross country wedstrijden. in 2001 ben ik naar een marathon meegegaan in bouillon. op de 90 kilometer werd ik daar direct 18e overall. Die lange afstanden liggen me een stuk beter. Sindsdien heb ik 49 marathon's gereden, waarbij voor mij telt. Hoe langer hoe beter. Uit die ervaring kan ik dus putten om tips en tricks mee te geven tijdens de clinic. Daarnaast begeleid ik op zondag de MBC Midden Nederland groepen sinds 2010. De laatste twee jaar ben ik daarbij back-up trainer voor de wedstrijdgroep.

Nieuwsbode