jeugdkamp 2015 bericht

Impressie “Boeren” Zeskamp

Jeugd Zeskamp 6 september 2015

Wat een drukte op de Lekdijk in Wijk bij Duurstede… de politie was al op de hoogte gebracht… pas op voor snelheidsmaniakken op de Lekdijk… dit keer geen motorrijders maar kinderen op een mountainbike.

Om 10.00 uur konden we starten met de zeskamp want probeer maar 30 kinderen rustig te houden… het was een zeer hoog stuitergehalte met veel enthousiasme! De teams zijn klaar voor ons “Boeren” jeugd zeskamp: Team Schapen, team Varkens, team Kippen, team Geiten en team Lammetjes.

jeugdzeskamp 2015 bericht

We beginnen standaard met de DUOCROSS langs de dijk. De winnaar gaat door voor de volgende ronde. Eindstand: 1. Mart 2. Nick 3. Ivo en 4. Teun. Dan staat er een leuke verrassing te wachten: Een bijzondere taart in de vorm van een echte Mountainbike gemaakt door Monique, moeder van Emily. Dat wordt smullen.

Volgende onderdeel is de SLAKKENRACE. Boven aan de dijk starten en zonder een voet aan de grond of stil te staan, zorgen dat je al laatste over de finish komt. Dat valt vies tegen voor veel kinderen maar uiteindelijk bleef er over. Eindstand: 1. Mart 2. Arnoud 3. Caspar 4. Kevin

jeugdzeskamp 2015 bericht

Nu was het tijd voor enige inspanning: De AFVALRACE. In twee groepen starten en elke keer valt de laatste af tot er nog drie over zijn voor de grand finale. Je ziet de sporen ontstaan in het weiland want het gras wordt uit de grond gereden zo hard gaat het er aan toe. Eindstand: 1. Mart 2. Viktor 3. Ivo 4. Thijs

Iedereen is volop aan het oefenen geweest op de drie schansen want het is nu tijd voor JUMPEN. De ene sprong nog mooier dan de andere sprong. Soms helemaal los van de schans maar wel goed landen! Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Arnoud met de mooiste en hoogste jump van de dag!

Dan is het tijd voor de gezamenlijke lunch in de schuur want het is toch wel fris. Intussen is ook Max de Vries aankomen waaien om te kijken hoe het met de jeugd binnen MBC gaat. We zagen Max genieten van de capriolen van onze MBC kids.

jeugdkamp 2015 bericht

Zo, nu is het tijd voor de strijd tussen de verschillende teams: De ESTAFETTE. Het wordt een zware strijd tussen klein en groot…de wielen vol schapen stront…met de tong op het stuur kwamen ze over de streep met als eindstand: 1. team Lammetjes 2. team Schapen 3. team Kippen 4. team Geiten 5. team Varkens

Als laatste het BEHENDIGHEIDSSPEL Bidons verzamelen. Lekkere chaos met 30 kinderen in een vierkant met 30 bidons op de grond. Toch wel moeilijk om een bidon te pakken zonder een voet op de grond. Eindstand: 1. team Geiten 2. team Lammetjes 3. team Schapen 4. team Varkens en team Kippen.

Iedereen gaat tevreden naar huis met een nieuwe bidon aangeboden door Rijwielpaleis Bilthoven. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde evenement van de Jeugd bij MBC Midden Nederland.

Wil je meer foto’s bekijken klik dan hier

Sportieve groet,

Bea