Martin van Musscher MTB

Martin van Musscher

Mijn naam is Martin van Musscher en sinds 2011 lid van MBC Midden Nederland. Ik woon, samen met Marian Schilder, vanaf eind 2010 in Soest. In het dagelijks leven actief bij het NWWI in Houten als Manager Marketing & Business Development. Mijn functie binnen het bestuur is sinds 22 februari 2017 gewijzigd in voorzitter.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Eigenlijk alles, de afwisseling qua omgeving en ondergrond, de benodigde techniek en de conditie. Je leert eigenlijk iedere rit want geen een rit is gelijk.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Eigenlijk op het moment dat het hardlopen alleen maar blessures opleverde en mijn werk geen ruimte liet voor sport. Tot dat moment nu zo’n 12 jaar geleden had ik niet eens een fiets. Een vriend (eigenaar van een fietswinkel in Alkmaar) kwam toen met het idee om meer te bewegen, dus mijn eerste Giant XTC1 was geregeld. Vervolgens naar het parkoers van Schoorl en daar langzaam “doodgaan”. Ik was volledig kapot na 15 km. Gelukkig kan ik nu aardig meekomen met de groep.

Wat is je mooiste mountainbike ervaring?

Verschillende namelijk de eerste Trans Germany in 2007 (8 dagen, 880 km en 20.000 hm), meerdere keren de Salzkammergut uitgereden (120 km en 3.800 hm) en al twee jaar achtereen de Bike Four Peaks (4dagen 300 km en ruim 9.000 hm).

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Dat is niet zo gemakkelijk, maar nu rijdend op een omgebouwde Cannondale Scalpel1 met 650B wielen en een Cannondale Flash 29’er kan ik wel aangeven dat ik hiermee uitermate tevreden ben. Scott heeft eind 2016 de RC ontwikkeld en deze fiets zit vol met innovaties en daarom heb ik dit jaar (2017) een Scott Spark RC Ultimate aangeschaft. De eerste ervaringen zijn top.