Wouter Verburg

Wouter Verburg

Mijn naam is Wouter Verburg en ben sinds 2002 lid van MBC Midden Nederland. Sinds 2005 ben ik als voorzitter actief voor de vereniging. Een leuke uitdagende klus – dus een beetje passen en meten naast een groot gezin & drukke baan.

Opgegroeid in de BMX generatie is het rijden in het stof mijn passie en vrijheid geworden. Het mooie aan mountainbiken is dat het je geen ruimte geeft voor twijfel – in een fractie maak je je keuze – en hoe die uitpakt ligt aan je eigen conditie, vaardigheid en je bike. Mijn Bike graag bijterig, licht, wendbaar en ´met mijn gevoel´ te besturen. Eén worden met je mountainbike waar je vervolgens blindelings op kunt vertrouwen. Met m´n Scott Spark 27,5” en m’n Giant XTC is buiten mijn oneindige speeltuin.

Het begon met een vriendenweekendje Ardennen op gehuurde fietsen. Daarna in 1997 mijn eigen Giant ATX850 gekocht en sindsdien helemaal verk(n)ocht aan de ruwe paden, technische singletracks en snelle afdalingen. Bike Magazin heeft me overgehaald mee te doen aan de TransAlp Bike Challenge. Deze in 2003 gereden, gevolgd door de Cape Epic in 2005. Prachtige evenementen waarbij 8 dagen lang gemiddeld 6 uur per dag biken mij een grote voldane grijns geven.

Mountainbiken in het hooggebergte is in mijn hart gaan zitten – afzien in de klim, prachtige vergezichten en 200% geconcentreerd technisch afdalen. Mijn passie, mijn vrijheid!

Wouter Verburg