Willem Bouwman

Willem Bouwman

Mijn naam is Willem Bouwman, getrouwd met Jolanda en vader van Robin en Dorianne. Geboren in 1968, dus niet meer de jongste. Wij wonen in Soest. Ik werk bij een grote financiële dienstverlener in Amsterdam.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Ik ben geboren op het platteland en heb altijd een drang naar vrijheid en ruimte om me heen gehad. Ik geniet van de schoonheid van de natuur. Mountainbiken geeft me dat heerlijke vrije gevoel om één met de elementen te zijn. Lekker m’n hoofd leegmaken en mezelf te buiten gaan in snelheid, techniek en doorzettingsvermogen.

 Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Op m’n 12e ben ik begonnen met fietscross. Dat heb ik tot m’n 16e gedaan. Daarna heb ik vanwege studie en m’n carrière tot m’n 35e geen zadel meer gezien. Toen wij in Soest zijn komen wonen ben ik weer wekelijks gaan rijden.

 Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Ik heb in 2015 Duchenne Heroes gereden met m’n team de Duchenne Fighters link: https://www.youtube.com/watch?v=v5jDqzy2gaw. Ik ben van plan deze tocht zeker nog een paar keer te gaan rijden. Naast dat ik me inzet voor kinderen die niet kunnen mountainbiken, vind ik het dan ook bijzonder tof nu ook de gezonde kids van de club te mogen trainen.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Helemaal verknocht aan m’n Scott Spark.