Tom Magielsen

Tom Magielsen

Tom Magielsen, geboren in Langedijk (kop van NH) in 1963. Vader van 3 kinderen, werkzaam in ICT en al jaren duursport liefhebber. Via voetbal, triathlon, marathon lopen uiteindelijk bij mijn favoriete sport uitgekomen het MTBen. Vanaf najaar 2013 actief binnen de club bij de jeugd trainingen, waarvoor ik in 2014 het MTB2 certificaat gehaald heb.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Fietsen in de natuur, lichamelijke uitdagingen en sleutelen aan mijn mtb fietsen.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Via een vriend ben ik in 1997 in aanraking gekomen met mountainbiken. Tijdens een motor vakantie huurden we een MTB en gingen we een dagje MTB’en in de Belgische Ardennen.  Ik was meteen verkocht. Na terugkomst heb ik meteen een nieuwe MTB (American Eagle) gekocht en sindsdien is er bijna geen week voorbij gegaan dat ik niet op de MTB heb gezeten. Na een aantal recreatieve jaren ben ik uiteindelijk via het marathon circuit de wedstrijdsport in gerold. In eerste instantie marathon wedstrijden en daarna door tijdgebrek cross country wedstrijden. In 2013 ben ik gestopt met cross country wedstrijden rijden, nadat ik mijn linker heup brak tijdens een wedstrijd in Honselersdijk.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Mijn mooiste mtb ervaringen zijn naast de vakantie momenten in het buitenland (bv offroad Mont Ventoux) het rijden van MTB marathon’s. Met als hoogtepunt het winnen van de RWP cup bij de master 40+ in 2006.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Mijn ideale mountainbike wisselt steeds van gedaante. Afhankelijk van mijn stemming, fitheid, weersomstandigheden, laatste sleutel actie en andere invloeden. In de loop der jaren heb ik namelijk een aantal fietsen verzameld, waar ik nog regelmatig aan sleutel en op fiets.  Op dit moment heb ik de keuze uit één 29’er, twee 26’er en één starre single speed fiets.