Stephan van Heusden

Stephan van Heusden

Stephan van Heusden, ik woon sinds 2006 in Soest, ik ben recreanten- en jeugdbegeleider bij MBC. Daarnaast geef ik heel soms MTB clinics voor bedrijven of  andere verenigingen. Ik ben in 2007 opgeleid tot MTB instructeur door de NTFU.
Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Het mooie van mountainbiken is de combinatie van snelheid, afzien, maar ook genieten van de natuur. Daarom is het zo leuk om in midden Nederland te fietsen waar de omgeving zo afwisselend is, of in het Sauerland waar je met 50 km per uur een schotterpad afrijdt.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

In 1994, de tijd van Bart Brentjes, droomde ik van een mountainbike. Bij het afstuderen kocht ik mijn eerste. Ik fietste toen echter nog niet veel. In 1998 verhuisde ik naar Driebergen waar ik ging mountainbiken en later ook wielrennen.

Wat is je mooiste mountainbike ervaring?

Met een kaart op zak de Oostenrijkse bergen in (Zillertal),  dan verdwalen en uiteindelijk 7 uur later moe maar voldaan weer thuis. Of mijn eerste Erbeskopf marathon waar ik door een hongerklop bijna bewusteloos van de fiets viel –eigenlijk niet zo’n mooie ervaring maar wel leerzaam.

Hoe ziet je ideale mountainbike eruit?

Wat mij betreft is het een stevige hardtail, wel zo licht mogelijk, met goede onderdelen die ik zelf kan vervangen. Ik heb een hekel aan onderdelen die kapot gaan.