Silvie

Silvie Elvé

Ik ben Silvie Elvé en sinds 2004 lid van deze gezellige vereniging. Tijdens clubweekenden heb ik al meermaals een groep op sleeptouw genomen en in 2015 ga ik dit dus ook vanaf het Hoogt doen.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Het lekker bezig zijn in de natuur, de mooie plekjes die je ontdekt tijdens een rit, de lichamelijke inspanning, de afdaling na de klim, het gevoel na een leuke tocht, het terrasje tijdens/na een mooie tocht, de vrienden waarmee ik mountainbike, het sleutelen aan de fiets, de jaarlijkse MTB-week ergens in de Dolomieten, Alpen of waar dan ook en nog wel veel meer…. 

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

1987. Ik heb van 1984 tot en met 1988 aan wedstrijd BMX gedaan en las de Amerikaanse BMX tijdschriften. Daar werd uiteraard melding gemaakt van de MTB (of ATB zoals het toen nog werd genoemd). Dus kocht ik in 1987 mijn eerst MTB, een Giant Escaper. In 1988 deed ik mee aan het eerste NK MTB in de Soesterduinen, waar 3 dames aan meededen. Het wedstrijd rijden hield ik al snel voor gezien, dat had ik al genoeg gedaan op de BMX. Alle jaren daarna ben ik in meer of mindere mate blijven mountainbiken, totdat ik in 2004 lid werd van MBC, toen is het alleen maar meer geworden.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Mmm, dat is een lastige vraag. Misschien de eerste Transalp die we reden, of eigenlijk was het een Trans Dolomiti. Die eerste keer een week door het hooggebergte blijft je toch wel bij. Maar van een tocht hier in de omgeving, met perfect fietsweer, leuke singletracks en goed gezelschap kan ik net zo genieten, dus zijn er veel mooie mountainbike ervaringen en zullen er hoop ik ook nog veel volgen.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Dat is eigenlijk de fiets waar ik op fiets, dus al mijn mountainbikes (ook die eerste met 18 versnellingen, geen vering en cantilever remmen) zijn eens mijn ideale mountainbike geweest.