Jeugd INTAKE

De jeugd intake is bedoeld om te kijken of je al in staat bent om te kunnen deelnemen aan de mountainbike training voor de jeugd en welk niveau het beste bij je past waarbij veiligheid en plezier voorop staat.

Daar staat ook tegenover dat jij en je ouders een gevoel krijgen bij de mountainbike club door vragen te stellen maar ook kunnen zien of de mountainbike training voldoet aan je verwachting. Aan het eind van de intake geeft de jeugdcommissie een advies over het wel of niet kunnen deelnemen aan de jeugdtraining en in welke groep. Je kan ook zelf aangeven of deze mountainbike training voldoet aan jouw verwachting en dus lid wil worden van de vereniging.

Gedurende zo’n intake wordt naar verschillende zaken gekeken waarbij veiligheid bovenaan staat, namelijk;
  • Een technische keuring van de mountainbike. Is deze geschikt voor de trainingen, de goede maat (niet te groot of te klein) en functioneert alles naar behoren.
  • Een goedgekeurde helm. Is deze in goede staat en is de pasvorm goed. Met andere woorden kan de helm goed op maat worden afgesteld. Daarnaast geven we ook advies over de juiste kleding voor het mountainbiken.
  • De technische vaardigheden. Hierbij wordt vooral door de trainer gekeken of je al in staat bent om mee te trainen en in welke groep(niveau) jij het beste tot je recht komt. Zo wordt voorkomen dat je op je “teentjes”  moet fietsen om te kunnen presteren. Belangrijkste is dat je steeds plezier hebt en de veiligheid niet in gevaar komt. Plezier staat voorop en is van groot belang om spelenderwijs door te groeien in de vereniging.

Op dit moment kunnen we maximaal 40 jeugdleden training geven.

De aspirant-jeugdleden die momenteel op de wachtlijst staan, krijgen tijdig bericht wanneer er weer een intakedag voor de jeugd is ingepland.

Deze intakedag vindt in principe iedere seizoenshelft plaats als we weer nieuwe jeugdleden kunnen laten instromen.

Het jeugdseizoen bestaat uit een voorjaarsdeel welke loopt van begin februari tot eind juni en een najaarsdeel welke loopt van begin september tot eind november voor de trainingen. De andere maanden zullen diverse activiteiten in samenwerking met de ouders worden georganiseerd.