Rob Lubbers

Hi, mijn naam is Rob Lubbers. Ik ben sinds voorjaar 2017, toen ik naar het midden van land ben verhuisd, lid van MBC en sinds voorjaar 2019 heb ik de rol van secretaris in het bestuur. Ik doe graag iets terug voor de club waarmee ik (bijna) elke zondag met veel plezier lekker ga fietsen en heb me daarom kandidaat gesteld voor het bestuur.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Ik werk als IT projectmanager in de zorg en heb dus een kantoor baan. Ik vind het dan ook heerlijk om in mijn vrije tijd lekker de frisse buitenlucht op te zoeken en even fysiek bezig te zijn. Ik kan dan  mijn hoofd leeg maken en bezig zijn met de 20 meter zand/grind/modder/steen die voor mij ligt. Verder is mountainbiken een mooie manier voor me om gezellige mensen te leren kennen.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Ik ben zo’n 8 jaar geleden begonnen met mountainbiken, toen mijn broertjes me een keer meenamen om een rondje te gaan fietsen op de route in Oldenzaal. Ik vond het meteen leuk en heb al vrij snel zelf een mountainbike gekocht en ben toen vaker gaan fietsen. Al snel volgden ook al wat toertochten en was ik helemaal verkocht.

Wat is je mooiste mountainbike ervaring?

Dat is toch wel mijn eerste MBC Clubweekend in 2018. Ik had nog nooit meerdere dagen in het buitenland gefietst en vond dat erg leuk om te doen. Verder was het natuurlijk ook gewoon heel gezellig met de overige clubleden. Het clubweekend staat voor mij dus elk jaar op de agenda!

Hoe ziet je ideale mountainbike eruit?

Ik rijd nu nog op een 2017 Cube Attention hardtail en dat bevalt me eigenlijk nog prima. Ik weet dat er veel betere fietsen te krijgen zijn maar vind het contact met de grond wat een hardtail meestal juist wel fijn. In de toekomst komt er vast nog wel een keer een fully. Die zou dan ook meteen tubeless moeten zijn en beschikken over een dropperpost. En als we het dan toch over een ideale mountainbike hebben dan is ie van carbon en schakelt deze elektronisch.