Richard Sikking

Richard Sikking

Mijn naam is Richard Sikking, getrouwd met Fleur en vader van 2 sportieve jongens. Ik ben geboren in 1972 en rij dus tegenwoordig bij de Masters! Wij wonen in Driebergen. Ik heb een bedrijf in besturingstechniek voor de maritieme sector en industrie genaamd Bersik Techniek.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Het leuke aan het mountainbiken is het lekker buiten zijn en het gevoel van vrijheid. Ook de combinatie van techniek, kracht en snelheid maakt het erg leuk om te doen.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Ik ben begonnen met fietsen toen ik 13 jaar oud was, voornamelijk gericht op het veldrijden in de winter en zomers op de racefiets. Bij de junioren in de nationale cycle- cross selectie gereden. Toen het mountainbiken kwam overwaaien naar Nederland sprak mij dit vrijwel direct aan (toen werd de MTB nog ATB genoemd ;-). Vanaf mij 16 heb ik XC wedstrijden gereden bij de junioren, later bij de elite. Ook reed ik regelmatig downhill wedstrijden. Tevens heb ik in die periode lange tijd bij het Tioga team van Max de Vries gereden.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

De laatste jaren ben ik gegrepen door het virus van de marathon wedstrijden. Sinds 2010 heb ik nu 4 maal de Cape Pioneer Trek in Zuid Afrika gereden, helemaal geweldig! In 2013 samen met Gertjan van Rheenen 10de geworden bij de masters in het eindklassement.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

In de loop der jaren heb ik een aantal verschillende merken gereden, van Cannondale tot Scott, de laatste jaren ben ik echter weer terug bij mijn oude merk Specialized. Ik rij nu een Epic S-Works 29‘er wat voor mij een goede combinatie is van een comfortabele fiets die toch ook weer goede XC eigenschappen heeft met veel snelheid.