Nicoletta de Jager

Nicoletta de Jager

Door deelname aan Duchenne Heroes in 2007 ben ik enthousiast gaan mountainbiken. De jaren erna ben ik fanatiek wedstrijden gaan rijden. Het rijden van de Transalp samen met Bas is één van mijn mooiste ervaringen. Andere uitdagende ervaringen heb ik opgedaan tijdens wereldbekers en kampioenschappen. Waarvan het Europees Kampioenschap Marathon in 2010 in Montebelluna, Italië de zwaarste maar tevens ook de mooiste was van allemaal.

Wat mountainbiken zo leuk maakt is het afwisselende karakter van de sport en dat je met je mountainbike op hele mooie plekken midden in de natuur kan komen. Er is niks mooier dan het rijden van een uitdagende singletrack, waar je compleet in een flow bent samen met je mountainbike.

De ideale mountainbike vind ik lastig om te omschrijven, want dat ligt eraan waar je gaat mountainbiken. Wat een mountainbike in ieder geval in zich moet hebben is een speels en een beetje agressief karakter, want dat past bij mijn rijstijl als mountainbiker.

Wat ik erg leuk vind om te doen is clinics en trainingen geven. Zo kan ik mijn enthousiasme en kennis delen met andere mountainbikers.