Mark Diemèl

Mark DIemèl

Hallo, mijn naam is Mark Diemèl. Lid van MBC sinds augustus 2021, vanaf de datum dat we vanuit Den Haag naar Soest zijn verhuisd. Met veel plezier fiets ik iedere woensdag en zondag mee met MBC. Dinsdag en donderdag met Tempo-Soest voor het snelle asfaltwerk. Vanaf mei 2022 maak ik als nieuwkomer deel uit van het bestuur. Graag wil ik een bijdrage leveren aan deze prachtige vereniging met fantastische mensen en leren van hun rijke ervaring!

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?
Ik fiets eigenlijk mijn hele leven al, op 7-jarige leeftijd won ik de derde prijs voor de mooist versierde fiets in een optocht in clownspak, toen al baalde ik dat ik derde was geworden…

Ben een echte fietsenfreak, heb er aardig wat versleten, maar ben pas in 2018 met wielrennen en mountainbiken (als sport) bezig. Dankzij een zeilmaat; we hadden onze catamaran verkocht en het was tijd voor een andere hobby. Op een leenfiets heb ik de Amstel Gold (150 km) gereden en ik was aangestoken door het fietsvirus. Heb daarna vrij snel zelf racefiets maar ook een mountainbike gekocht. Stiekem vond ik, als trail-runner, ‘crossen door de bossen’ veel leuker.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?
‘Nature is my gym’, binnen-sporten is voor mij geen optie. Met vele kilometers prachtige mountainbike-trails ‘in de achtertuin’, was het voor mij als nieuwkomer een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de omgeving van Soest te leren kennen. Als een klein kind zo blij over de trails razen en tot het uiterste gaan!

Wat is je mooiste mountainbike ervaring?
Mijn eerste MBC marathon, meteen de ‘ultimate bike race’ – Raid des Hautes Fagnes in de Ardennen op 19 juni 2022.  Een helse tocht van 100 km, met 2500 hoogtemeters waar ik 7.24 uur over heb gedaan. Voor het eerst van mijn leven een MTB marathon. Geen idee wat ik kon verwachten. Onderweg was ik aan het bedenken, ga ik voor de 65km, de 85km of toch door voor de 100km? Het weer was prima, tikkeltje te warm maar gelukkig geen regen, het parcours super-technisch, maar het ging prima! Voor mij en mijn fiets een absolute vuurdoop! Met het vele klimmen en het met hoge snelheden afdalen over boomstronken en scherpe keien, telkens weer de vraag: hoe hou ik het heel? Samen met de goede sfeer met een aantal MBC-ers, een ervaring die ik niet had willen missen!

Hoe ziet je ideale mountainbike eruit?
Ik ben onlangs overgestapt van ‘hardtail’ (Cannondale FSi) naar ‘fully’ (Cannondale Scalpel). Het eigenwijze van de ‘Lefty’ spreekt me erg aan, de ‘fully’, met tubeless, en dropper-post geeft me net iets meer controle en dus vertrouwen om nog meer uit de fiets te persen. MTB-en is een echte spullen-sport, en dus ‘duur’sport,… het kan uiteraard altijd beter, maar je gaat er echter niet beter van fietsen. Techniek verbeteren en samen lol hebben is voor mij de prioriteit!