Marius Brand

Marius Brand

Mijn naam is Marius Brand. Ik ben geboren op 21 september 1964 in Krimpen aan den IJssel en woon met m’n vriendin en twee kinderen in Hooglanderveen. Ik werk bij een internationaal opererend bedrijf dat onderdelen produceert voor de automobielindustrie. Ik heb een technische achtergrond en daar ligt ook mijn grootste interesse.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Ik heb lange tijd in de motorsport gezeten. Via de motocross (50cc, 80cc, 125cc) naar de wegracerij. Daar ben ik op nationaal niveau in de 125cc uitgekomen in de periode van Spaan, Molenaar, Sala, Bodelier, Smit en Nijenhuis. In 1994 gestopt omdat ik de sponsering voor nieuw materiaal niet meer rond kon krijgen. Mountainbiken is een mooi alternatief. Het leukste vind ik snelle single tracks en de technische stukken. Verder kan ik genieten van de mooie spullen waarmee de huidige generatie fietsen is uitgerust.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Ik ben begonnen met mountainbiken in 2004 en heb mij toen gelijk aangesloten bij de club. In 2007 ben ik samen met vele anderen begonnen met begeleiden en ik doe ik nog steeds met veel plezier.

Wat is je mooiste mountainbike ervaring?

Ik heb twee memorabele tochten gemaakt met een aantal van de club. De eerste tocht was in 2006, de TransDolomiti met Vasa Sport. Voor de meeste de eerste ervaring in de bergen en meteen ook één van de meest uitdagende en indrukwekkende. In 2008 een vervolg in Marokko, een tocht dwars door het Atlas gebergte. Technisch minder uitdagend dan de Dolomieten maar zo mooi en indrukwekkend. Twee tochten om nooit meer te vergeten.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Mijn huidige fiets is een CUBE Stereo met plenty veerweg en 27,5” wielen. Die gaat nog wel een paar jaartjes mee.
1260x440-marius-2