Marcel Hoogland

Marcel Hoogland

Ik ben Marcel Hoogland. Vanaf 2015 maak ik deel uit van de begeleiders groep van MBC-Midden Nederland. Na jaren solo en met een aantal buurmannen door de bossen te hebben gezworven, wil ik mijn passie nu ook graag delen met de MBC leden.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Iedere rit is een ervaring op zich, het is nooit hetzelfde. De wisselende seizoen omstandigheden van modder, mul zand tot sneeuw, ik kan er het hele jaar van genieten! Mijn perfecte rit bestaat uit: een stevige beklimming, gevolgd door een snelle technische afdaling. Uiteraard geniet ik ook van de fraaie natuur tijdens de rit, je komt met de fiets toch net even op andere plekken.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

In 2009 ben ik begonnen met mountainbiken. Tijdens het barbecue├źn met een aantal buurmannen de afspraak gemaakt om samen te starten met fietsen. Uiteraard had ik hiermee jaren eerder moeten beginnen.. In ieder geval hoop ik nog jaren actief te blijven!

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

In 2013 heb ik deelgenomen aan Duchenne Heroes. Een week fietsen, 700 km door 4 landen met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar (en hopelijk toekomstige genezing) de ziekte van Duchenne. Een prachtige, intensieve en maar ook emotionele toertocht. Wat mij betreft de ervaring welke iedere mountainbiker eens meegemaakt moet hebben. Iedereen die deelname overweegt, ik deel graag mijn ervaringen!

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Over de ideale mountainbike kan ik vrij kort zijn: een wendbare, betrouwbare en onderhouden fiets welke me na iedere rit weer rijdend thuis brengt.