Koen Valkenhof

Koen van Valkenhoef

Ik ben Koen van Valkenhoef. Ik ben geboren in 1976. Ik ben getrouwd met Aga en in juni 2012 hebben wij hebben een dochtertje gekregen. Wij wonen in Huis ter Heide (Ut).

In het dagelijks leven werk ik bij Trane airconditioning in Soest als After Sales Engineer.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Omdat ik vanaf mijn 8e jaar aan BMX gedaan heb, wat een erg technische fietssport is, ben ik gaan 4crossen en downhillen. 4cross lijkt het meest op BMX maar toch vind ik downhill het leukst omdat daar de meeste uitdaging in zit.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

In 1992 werd ik Europees kampioen BMX in de klasse experts 15 jaar. Ik ben daarna gestopt met BMX omdat ik andere uitdagingen in mijn  leven had gevonden. In 1998 kwam het downhill mountainbiken op mijn pad.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Ik heb van 2001 t/m 2006 deelgenomen aan alle europese worldcups downhill en 4cross. Ook maakte ik in die jaren deel uit van de nederlandse mountainbike selectie en reed ik in het oranje de europese- en wereldkampioenschappen. Mijn ultieme ervaring blijft toch wel mijn beste resultaten, de 32e plaats op de downhill in
Alp ‘d Heuz en de 21e plaats op de worldcup 4cross in Les 2 Alpes.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Voor de downhill uiteraard minimaal 200mm voor- en achtervering en een goed “stijf” frame  om lekker hard naar beneden te kunnen raggen! Maar tegenwoordig rijd ik veel meer in de buurt door de bossen met mijn Cannondale scalpel 29”. Voor mij een ideale mountainbike. Lekker licht, volledig geveerd en een prettige geometrie!

Koen Valkenhoef