Henk Eijpe

Henk Eijpe

Mijn naam is Henk Eijpe en ik ben sinds juni 2004 lid van deze leuke en gezellige vereniging. Sinds 2011 maak ik tevens deel uit van het begeleiders team.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Het leuke aan mountainbiken is dat het een sport is die je in de buitenlucht doet, hoofdzakelijk in het bos. Het is een combinatie van fietsen en manoeuvreren tussen bomen, drop-offs en je mede bikers. Mountainbiken is een constante interval training waarbij je je hele body gebruikt. De woorden leuk en gezellig zijn belangrijk voor mij, want naast de fysieke inspanning is de gezelligheid van het biken in een groep van essentieel belang voor mij.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

In 2003 met een paar sportvrienden op Texel. Maar die woonden niet bij mij in de buurt dus fietste ik maar alleen. Daar vond ik weinig aan en ben op zoek gegaan naar een specifieke MTB vereniging. Die zijn zeer schaars. Meestal is het een fietsvereniging waar de nadruk ligt op racefietsen en daar heb ik ook weinig mee. Uiteindelijk kwam ik uit bij MBC Midden Nederland.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Mijn mooiste bike ervaring is de Trans Atlas. Een combinatie van fysieke inspanning, avontuur en na afloop een gezellige avond. Een reis met minimale luxe. Slapen in een tentje, een afdak van een huis of gewoon in de buitenlucht. Prachtige vergezichten, afdalingen van het dak van de wereld en soms een beetje te warm.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Mijn ideale fiets daar rijd ik nu op. Cannondale Rush 4. Roodwit in de club kleuren, full suspension, half carbonhalf aluminium.

Henk Eijpe