Hans Oude Ophuis

Hans Oude Ophuis

Ik ben Hans Oude Ophuis, en sinds 2011 begeleider bij MBC-Midden Nederland.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Een mountainbike heeft maar 2 wielen en geen motor. Het vraagt dus heel veel van degene die erop zit. Op volle snelheid over een single track is een van de mooiste dingen die er bestaat.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Mijn eerste mountainbike heb ik gekocht toen ik 17 was. Toen woonde ik nog in Goirle en ging ik regelmatig met de jongens van fietswinkel Rings mee de bossen in.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Ik heb een hele hoop mooie plaatsen gezien en dingen gedaan, maar ik denk dat mijn mooiste ervaring nog moet komen… Ik heb een keer een trektocht gemaakt door Schotland op de MTB wat echt een avontuur was.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

De ideale mountainbike heb ik in 2011 gekocht, mijn Cannondale RZ One Twenty is echt mìjn fiets! Het Rijwielpaleis had hem niet meer staan dus heb ik heel Nederland en België afgebeld. Ik ben door meerdere fietsenmakers uitgelachen en voor gek verklaard maar bij nummer 28 was het raak. Ik heb alles uit mijn handen laten vallen en een uur later had ik ‘m achter in de auto liggen.