Geert-Jan Poorthuis

In 2013 ben ik begonnen met mountainbiken en meteen lid geworden. Sinds de algemene ledenvergadering van 2019 ben ik penningmeester van de club. Ik had al veel sporten beoefend voordat ik vrij impulsief met mountainbiken begon.

Het leek me van afstand een leuke sport en ben een keer meegegaan met een A groep op zondag. Ik was helemaal stuk na die training en na 3 keer meedoen heb ik een betere fiets gekocht. Ik fiets vrijwel iedere zondag mee, meestal met een B groep. Ik woon met vrouw en kinderen in Soest en geef in het dagelijks leven leiding aan InterExcellent (bureau voor interim-management en search) in Baarn.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Het is een fantastische sport: de prachtige natuur in ons gebied, het lekker buiten zijn, conditioneel, techniek, individueel en team, de afwisseling qua weer en jaargetijden, de gesteldheid van de ondergrond en vegetatie, leuke MBC-ers en na afloop natuurlijk koffie en gezelligheid!  Eigenlijk alles dus.

Wat is je mooiste mountainbike ervaring?

Lastig om goed aan te geven, eigenlijk is het een aaneenschakeling van mooie ervaringen. Maar ik noem hier vooral de clubweekenden die ik al heb meegemaakt: 3 keer in de Harz, 1 keer Ardennen en de laatste keer in Pfalz. Dit jaar (2020) heb ik me ingeschreven voor het Clubweekend in Pfalz en ga ik met een paar MBC-ers mountainbiken van Pisa naar Rome.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Een gemakkelijke vraag: ik had als eerste fietsje een oude Giant met knijpremmen, daarna een Bulls Copperhead 29 inch maar nu heb ik een Scott Genius 29 inch (fully en van carbon). Voor mij een topfiets natuurlijk, maar ja meer vergelijk heb ik nog niet… Mijn ideale fiets is dus de huidige Scott, maar wie weet zeg ik over een tijdje weer iets anders