Cas van den Berg

Cas van den Berg

Mijn naam is Cas. Ik ben sportief aangelegd en heb dan ook in Mei 2014 mijn MBO sportmanagement niveau 4 diploma behaald, waarschijnlijk ga ik daarna nog doorstuderen. Daarnaast heb ik een bijbaantje in de horeca en ben ik, naast het fietsen, ook zeer sociaal aangelegd.

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

De uitdaging, waarbij vooral het technische gedeelte mij erg aanspreekt. Het competitieve gedeelte speelt voor mij, als wedstrijdrenner, hier ook een belangrijke rol.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Ik ben pas in 2011 in aanraking gekomen met de fietssport en door bij MBC Midden Nederland te gaan trainen ben ik zeer snel gegroeid. Eind 2012 reed ik mijn eerste funklasse wedstrijden en in 2013 heb ik meerdere funklasse wedstrijden gereden. Op advies van Max de Vries en voor mijn eigen motivatie ben ik in 2014 meteen bij de beloften gaan rijden, dit was wel een grote stap aangezien je van het laagste niveau meteen naar het hoogste niveau gaat.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Mijn overwinning in 2014 van de 8e RWP-Mountainbike Cyclo Midden Nederland in Amerongen. Daarnaast vond ik mijn overwinning bij het open ATB Zeewolde kampioenschap in 2013 ook erg leuk, omdat ik toen heel verrassend won.

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

29er hardtail full carbon SRAM XX1.