Bjorn Rietbroek

Björn Rietbroek

Ik ben Bjorn Rietbroek, woonachtig in Ter aar en sinds 2004 lid van de club. Ik heb links en rechts al wat handen uitgestoken door de jaren heen als begeleider en zelfs nog even coördinator van de recreatieve trainingen. Ondanks dat ik vaak op marathon ben in de weekends, vind ik het erg leuk om af en toe samen met clubgenoten lekker van het bos te genieten en vooral de koffie achteraf met sterke verhalen laat ik mij altijd goed smaken!

Wat vind je leuk aan mountainbiken?

Ik vind een fiets praktisch gezien eigenlijk het mooiste vervoersmiddel dat er bestaat. Je kan een aardige afstand overbruggen en het is nog gezond ook! Daarnaast vind ik het leuk om mijn grenzen op te zoeken door het rijden van marathons en mooie trainingstochten, het geeft mijn trainingen een mooi doel. Je merkt dat pijn(in de benen) betrekkelijk is en je veel meer kan dan je zelf zou denken.

Wanneer ben je begonnen met mountainbiken?

Ergens in 2000 kocht ik mijn eerste bike om in de winter op te trainen voor de triatlons. Met die triatlons ben ik door blessures gestopt, alleen de MTB bleef. Sinds 2004 ben ik lid geworden bij MBC en in 2005 reed ik mijn eerste marathon. Sindsdien is de bike niet meer weg te denken en is het echt een way of life geworden.

Wat is je mooiste mountainbike-ervaring?

Die zijn er echt heel veel! Mijn mooiste prestatie is wel de Salzkammergut Trophy van 2008, een marathon van 209km en 7000hm. Ik had nooit verwacht dat ik dat met mijn blessure zou aankunnen, maar ik flikte het en de ontlading was groot!  De mooiste marathon die ik reed was de Eigerbike Challenge 2009, alsof ik door een schilderij heen fietste hahaha! Maar mooie bikemomenten zijn er al veel geweest. Ik kan erg genieten een avondtraining in de winter, moederziel alleen in het donker door de duinen bij Noordwijk, maar een clubweekend met andere bikefanaten is natuurlijk ook genieten. 

Hoe ziet je ideale mountainbike er uit?

Dat veranderd steeds want er zijn zoveel mooie spullen te krijgen hahaha! Op dit moment is mijn eigen custom Specialized Stumpjumper de nummer 1, een superlichte hardtail waar alles perfect loopt. Maar binnenkort krijgt hij gezelschap van een 29er, hoi hoi we gaan het meemaken….